Zeldzaam mooi Saint Emilion Grand Cru

Geen € 180, maar slechts € 89 per kist!

Door een unieke Wijnbeurs deal met de testamentuitvoerder van het Château waarvan de eigenaar onlangs overleed, beschikken we over een kleine partij zeldzaam mooie 2016 Château Cardinal-Villemaurine, Grand Cru St-Emilion vér onder de huidige marktwaarde. De wijn wordt bij u thuis afgeleverd in originele houten Châteaukist van 6 flessen.

Proefnotitie

Intens diep donker Bordeaux rood. Krachtig en complex van geur vol gebald rood en zwart fruit, mokka, wierook en rokerige vuursteen. Aromatisch en gespierd, doorspekt met St-Emilion kruiderij en getoaste eik. Veel mollige Merlot rijkdom, Cabernet Franc fraîcheur, viooltjes en romig fruitextract. Een complexe aristocraat op hoog Cru Classé niveau uit een groot jaar, met een lange afdronk. Beoordeeld met 19 punten.

60% Merlot, 40% Cabernet Franc. Verpakt op originele Châteaukist van 6 flessen. 14% alc. Op dronk vanaf eind 2018, mits decanteren. Houdbaar tot 2040.

Traditionele Saint-Émilion

De aangeplante druivensoorten zijn 60% Merlot en 40% Cabernet Franc en worden uitsluitend met de hand geplukt. De wijn wordt traditioneel gemaakt onder strikte temperatuurcontrole. De gistkuipen en rijpingsvaten worden gevuld ‘par gravité’ (op zwaartekracht, wat beter is voor behoud van het fruit). De wijn rijpt vervolgens 16 tot 24 maanden in eikenhouten vaten van 400 liter in de kalkstenen grotkelders onder het Château. Met als resultaat een grote bewaar St-Emilion, wat zich duidelijk weerspiegelt in de prijzen waartegen de wijn verkocht wordt. Op Winesearcher worden momenteel een 30-tal jaargangen van het Château voor gepeperde prijzen aangeboden, gaande van € 555 per fles voor de 1945 tot € 30,25 voor de 2015. Maar u kunt hem nu tijdelijk krijgen voor slechts € 89 per kist.

Omringd door Grands Crus Classés

Château Cardinal-Villemaurine dateert van de 19e eeuw en ligt dicht tegen het middeleeuwse dorp Saint-Emilion. De wijngaard van het Château telt slechts 7 ha en is omringd door gerenommeerde Grands Crus Classés Château Soutard, Château Villemaurine en Château La Couspaude.

Naar boven