Abruzzo

Filteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Montebello-Trebbiano
    “Sappig, fris gefruit Italiaans wit uit rijk jaar”
    Montebello-Terre-di-Chieti-IGT-Abruzzo-Italie
    2017 | Italië
    Montebello Trebbiano
    Waardering:
    68%
    (5)

    Voor Montebello zoeken we elk jaar naar een droge fris gefruite witte Italiaanse wijn. En die hebben ...

    Normale prijs 9,99 Speciale prijs 6,49
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. Spinelli-Pecorino-(Organic)
    "Strakdroge Pecorino met een prachtige mineraliteit"
    Spinelli-Pecorino-Terre-di-Chieti-IGT-Abruzzo-Italie-Organic
    2017 | Italië
    Spinelli Pecorino (Organic)

    Met respect voor natuur en tradities maakt de familie Spinelli heerlijke wijnen in Abruzzo. Zo ook d ...

    8,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Abruzzo is een kleine wijnregio in Italië. Abruzzo ligt aan de Adriatische kust is het midden van Italië. Het milde klimaat, invloed van de zee en hellingen in de zon zijn uitstekende omstandigheden voor de wijnbouw. De bekendste wijn uit Abruzzo is de Montepulciano d'Abruzzo, een aangename rode wijn van de Montepulciano druif. De meeste witte wijnen uit Abruzzo worden gemaakt van Trebbiano druif. Deze witte Italiaanse wijn is fris van smaak en wordt gezien als een witte wijn voor elke dag. Een andere typische druif uit Abbruzo is de de Pecorino druif. Deze inheemse druif dankt zijn naam aan de schapen van Italiaanse boeren die de druif als lekkernij beschouwde (Pecora betekend schapen in het Italiaans). De druif was rond 1900 zo goed als verdwenen en werd lange tijd als uitgestorven beschouwd. Pas aan het begin van de jaren tachtig van de vorige eeuw, werd in de buurt van Arquata del Tronto een oude Pecorino-wijnstruik ontdekt. Dat was het begin van veel onderzoek naar deze oeroude druif en optimalisatie van vinificatiemethoden. Begin jaren negentig kwam de eerste Pecorinowijn op de markt. Tegenwoordig wordt de Pecorino druif gezien als een bijzondere, zeldzame inheemse druif. De Italiaanse witte wijnen van deze druif worden gekenmerkt door een mineralige en volle smaak met frisse tonen van honing, exotisch fruit en een vleugje venkel.

Naar boven