De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Chablis, Sancerre en witte Rioja, 6 luxueuze wijnen waar de liefhebber van rijke en elegante witte wijn blij van wordt. Perfect bij een stukje vis bij een diner.
Een extreem goede vulkanische wijn gemaakt van Coda di Volpe, een bijna uitgestorven druif. Rijk, exotisch en rond van smaak met veel body en frisheid. 19/20 punten.
Een uitstekende Chardonnay Reserva met een goede balans tussen fruit en frisheid én ook nog eens gestoken in een nieuw jasje. Met deze nieuwe chique look is het niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen.
Deze vulkanische Falanghina, met 19+/20 punten, imponeert door zijn rijke en complexe karakter vol fruit en rokerige mineralen à la de grote witte Bourgognes.
Deze unieke en gelimiteerde witte Rioja met body en spanning leent zich uitstekend als dinerwijn en zal vele Bourgogne liefhebbers bekoren. Bekroond met 92/100 punten!
La Pauline Miracle staat al jaren garant voor een loepzuivere Sauvignon Blanc vol fruit. Dit jaar verrijkt met een exotisch toefje Soreli en gemaakt in een ranke Sancerre stijl.
Deze rijke en tegelijk ook frisse Chenin Blanc heeft het allemaal: massa's fruit, een vleugje van het rokerig frisse ‘cool climate terroir’ én is op duurzame wijze gemaakt.
Geen Pecorino-kaas, maar Pecorino-wijn. Het is namelijk ook een druif! Vol citrus, witte perzik, frisse peer en nectarine. Bekroond met 18/20 proefpanelpunten.
Rijke Vermentino uit Sardinië, bekroond met 99/100 punten. Sappig, rijk én fris van smaak. Gemaakt door 100-jarige wijnboeren die met hun vakkennis een ongekende wijn hebben neergezet.
Een Bourgondische ‘diner’-Verdejo die doet denken aan een rijke Pouilly-Fuissé. Intens geconcentreerd van smaak vol rijpe ananas, gele grapefruit en ceder.
La Jasse 'Blanc de Blancs' staat voor een rijk en fris glas wijn met het concentraat van Chardonnay, het aromatische van Viognier en de minerale frisheid van Rolle.
Een knisperfrisse Chileense Sauvignon Blanc die bol staat van witte perzik, citrus, appel en passievrucht. Slim om in huis te halen, want deze witte parel is overal lekker bij!
Rijk, romig en verrassend lekker! Het exotisch rijke Chardonnay fruit van 2023 is perfect voor Buttery Rockhawk. Heerlijk vol van smaak met nog altijd die 'cheeky' knipoog naar de befaamde Bernadus.
Is vanwege zijn tropische fruit, romige vanille en onverslaanbare kwaliteit/prijsverhouding, sinds begin 2000 de meest geliefde Chardonnay van onze klanten!
Veelvuldig geprezen door de wijnpers en met zijn geconcentreerde en bijzonder frisse smaak vol fruit en mineralen is dit wellicht de beste Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.
Deze Sauvignon Blanc is uitstekend in balans en zit vol fris tropisch fruit. Heerlijk om zo van te genieten of met gegrilde garnalen. Bekroond met 18/20 proefpanelpunten!
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.
Droge witte wijn van blauwe druiven
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.