Al sinds de jaren '90 dé witte huisfavoriet van de Wijnbeurs. Een knisperfrisse, expressief gefruite en minerale Sauvignon Blanc die een knipoog maakt naar Pouilly-Fumé.
Deze wijn spát het glas uit: een crispy en mineraalrijke Sauvignon Blanc van de krijtgronden in frisse Sancerre stijl. Bekroond met een gouden medaille.
Als liefhebber leent Victoria haar naam aan de meest Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk en fruitig van smaak met een vleugje vanille dankzij de vatrijping.
Een Oostenrijkse aanwinst in onze collectie. Frisse citrus, fruitig en met zo’n typisch wit pepertje. Een Grüner Veltliner zoals een Grüner Veltliner bedoeld is.
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk gefruit en fris van smaak met een peperige crunch.
Al vanaf 2002 één van de meest geliefde Chardonnays van onze klanten dankzij de onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding, het exotische fruit en de romige vanille.
Deze fruitrijke Verdejo is net zo onstuimig succesvol als het stuivend frisse karakter van deze Spaanse druif. Uitbundig en boordevol exotisch fruit. Rueda op z'n best!
Simpelweg heel lekker: een intens fruitige en rijke 100% Viognier uit het zonnige zuiden van Frankrijk vol impressies van geel fruit, perzik en ananas.
Truffe d'Or staat garant voor een rijk glas Chardonnay met een licht exotisch, loepzuiver en levendig karakter. Zorgt zowel bij het eten als de borrel voor veel plezier!
Een spectaculaire nieuwe ontdekking: een witte Appassimento van de koningsdruif van Sicilië. Rijk van smaak met rijp fruit, een volle body en enorme lengte. 95/99 punten!
La Pauline Miracle staat al jaren garant voor een loepzuivere Sauvignon Blanc vol fruit. Dit jaar verrijkt met een exotisch toefje Soreli en gemaakt in een ranke Sancerre stijl.
Een trouvaille: deze uitstekende en karaktervolle Pinot Grigio delle Venezie maakt indruk door zijn frisse en loepzuivere smaak vol citrus, perzik en besjes.
Veelvuldig geprezen door de wijnpers en met zijn geconcentreerde en bijzonder frisse smaak vol fruit en mineralen is dit wellicht de beste Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc.
Nét dat beetje extra voor de speciale momenten: een verkwikkend frisse en geconcentreerde Sauvignon Blanc met een licht exotisch tintje en in de stijl van Sancerre.
Maar liefst 98/99 punten werden toegekend aan deze fruitrijke en verkwikkende Toscaanse witte wijn. Door zijn gelaagde karakter de ideale metgezel tijdens het diner.
De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks uit Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Een bijzonder smaakvolle wijn voor een bijzondere prijs voor uit deze regio. Een klassieke Pouilly-Fumé met uitstekende balans tussen fruit, frisheid en mineralen.
Deze unieke en gelimiteerde witte Rioja met body en spanning leent zich uitstekend als dinerwijn en zal vele Bourgogne liefhebbers bekoren. Bekroond met 90+/100 punten.
Deze Sauvignon Blanc, afkomstig van de mineraalrijke bodem uit Touraine, gooide hoge ogen met 18/20 punten op de proeftafel dankzij zijn rijke en frisse karakter.
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.
Droge witte wijn van blauwe druiven
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.