Al sinds de jaren '90 dé witte huisfavoriet van de Wijnbeurs. Een knisperfrisse, expressief gefruite en minerale Sauvignon Blanc met een knipoog naar Pouilly-Fumé.
Met haar fijne neus voor Bourgondische Chardonnay kiest Victoria feilloos die enkele prachtvaten uit de kelders van Château Canet met het rijkste én fruitigste karakter. Natúúrlijk voorzien van een vleugje verleidelijke vanille. Al jarenlang een dikke Wijnbeurs-klantfavoriet!
Deze fruitrijke Verdejo is net zo onstuimig succesvol als het stuivend frisse karakter van deze Spaanse druif. Uitbundig en boordevol exotisch fruit. Rueda op z'n best!
Deze Sauvignon Blanc, afkomstig van de mineraalrijke bodem uit Touraine, gooide hoge ogen met 18+/20 punten op de proeftafel dankzij zijn rijke en frisse karakter.
Een weelderig rijke, Bourgondische 'Chardonnay-ervaring' door de rijkdom aan citrus, perzik met een vleug roomboter en rokerig eiken. Bekroond met 18/20 proefpanelpunten!
Kan het nog beter? Ja, blijkbaar wel! Dacht je dat de 2022 'Golden' Grüner al goed was, dan moet je de 2023 eens proeven! Rijk gefruit en fris met een peperige crunch.
Een trouvaille: deze uitstekende en karaktervolle Pinot Grigio delle Venezie maakt indruk door zijn frisse en loepzuivere smaak vol citrus, perzik en besjes.
De inheemse 'powerdruif' Falanghina wordt bij Nativ gebracht tot grote Bourgondische weelde, maar dan zelfs nóg een tandje rijker. Niet voor niets bekroond met 97/99 punten!
Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend van smaak met een hint van mineralen. Om zo van te genieten of bij salades of vis!
De 2022 Roero Arneis van Bosio heeft de Fratelli A&R is na 10 jaar verslagen! Een uitstekende wijn van 100% Arneis. Heerlijk bij (Italiaanse) hapjes. 18+/20 punten!
Een Bourgondische prestige Chardonnay in de stijl van Pouilly-Fuissé bomvol fruit met de finesse van rokerig eiken en een lang aanhoudende finale. Een meesterstuk gecreëerd door eigenaar/wijnmaker Bruno Le Breton. Proost!
Deze wijn spát het glas uit: een crispy en mineraalrijke Sauvignon Blanc van de krijtgronden in frisse Sancerre stijl. Verfrissend en vol crunchy groene pruim, appel, kruisbes en gele grapefruit.
De witte trots van het chateau, in een nieuw jasje gestoken! Exotisch, bloemig en friskruidig. Sappig van smaak, volop complexe fruittonen: pruim, perzik, appeltjes en grapefruit!
In Rueda maken ze de lekkerste Verdejo's. Daar is deze wijn het perfecte voorbeeld van: intens, fris en geconcentreerd vol rijke fruitweelde. 19/20 punten!
Een verfrissende Riesling, loepzuiver van smaak met gele grapefruit, limoen en Jonagold appel. Heerlijk te combineren bij verschillende soorten vis of bij een milde curry!
Een rijke, volle en krachtige Greco di Tufo van Nativ. Zacht van smaak vol zoete citrus, witte perzik en abrikoos met een toefje klaverhoning. Bekroond met goud!
De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.
Droge witte wijn van blauwe druiven
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.