Al sinds de jaren '90 dé witte huisfavoriet van de Wijnbeurs. Een knisperfrisse, expressief gefruite en minerale Sauvignon Blanc die een knipoog maakt naar Pouilly-Fumé.
Als liefhebber leent Victoria haar naam aan de meest Bourgondische Chardonnay van de oogst: rijk en fruitig van smaak met een vleugje vanille dankzij de vatrijping.
La Pauline Miracle staat al jaren garant voor een loepzuivere Sauvignon Blanc vol fruit. Dit jaar verrijkt met een exotisch toefje Soreli en gemaakt in een ranke Sancerre stijl.
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk gefruit en fris van smaak met een peperige crunch.
Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend van smaak met een hint van mineralen. Om zo van te genieten of bij salades of vis!
Maakt een bewonderende knipoog naar de fameuze Chardonnay van Bernardus met impressies van roomboter: één van de meest geschonken Chardonnays in sterrenrestaurants.
Deze fruitrijke Verdejo is net zo onstuimig succesvol als het stuivend frisse karakter van deze Spaanse druif. Uitbundig en boordevol exotisch fruit. Rueda op z'n best!
Maar liefst 98/99 punten werden toegekend aan deze fruitrijke en verkwikkende Toscaanse witte wijn. Door zijn gelaagde karakter de ideale metgezel tijdens het diner.
Deze Sauvignon Blanc, afkomstig van de mineraalrijke bodem uit Touraine, gooide hoge ogen met 18/20 punten op de proeftafel dankzij zijn rijke en frisse karakter.
Een Oostenrijkse aanwinst in onze collectie. Frisse citrus, fruitig en met zo’n typisch wit pepertje. Een Grüner Veltliner zoals een Grüner Veltliner bedoeld is.
Montereau-Beaudart is al sinds 1999 onze geliefde Franse Chardonnay met Bourgondische allure: krachtig en ook zacht van smaak vol fruit en een vleugje boter.
Deze wijn spat het glas uit: een crispy en mineraalrijke Sauvignon Blanc van de krijtgronden in frisse Sancerre stijl. Bekroond met een gouden medaille.
Witte Bourgogne duur? Dit is de betaalbare oplossing: een zeldzaam mooie en gelimiteerde wijn vol roomboter en met de rijkdom en charme van grote witte Bourgognes.
De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Deze wijn maakte indruk op het proefpanel door zijn uitbundige, Bourgondisch rijke karakter. Bekroond met goud op het prestigieuze concours Chardonnay du Monde!
Een trouvaille: deze uitstekende en karaktervolle Pinot Grigio delle Venezie maakt indruk door zijn frisse en loepzuivere smaak vol citrus, perzik en besjes.
Nét dat beetje extra voor de speciale momenten: een verkwikkend frisse en geconcentreerde Sauvignon Blanc met een licht exotisch tintje en in de stijl van Sancerre.
Truffe d'Or staat garant voor een rijk glas Chardonnay met een licht exotisch, loepzuiver en levendig karakter. Zorgt zowel bij het eten als de borrel voor veel plezier!
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.
Droge witte wijn van blauwe druiven
Een droge witte wijn kan in principe van elk druivenras worden gemaakt, zowel van witte als van blauwe druiven. Als het sap van de druiven blank is, kan er witte wijn van gemaakt worden. Het is dan wel belangrijk dat het sap bij het persen van de blauwe druiven niet te lang in contact staat met de schilletjes van de druiven. De persing moet dus snel gebeuren, anders geven de blauwe schillen al kleur af. Een droge witte wijn die van alleen blauwe druivenrassen wordt gemaakt, heet ook wel een blanc de noirs. Andersom is het niet mogelijk om van witte druiven een rode wijn te maken.
Droge witte wijn
Bij het maken van een droge witte wijn moet de wijnmaker ervoor zorgen dat de suikers die van nature in het druivensap zitten, worden omgezet in alcohol. Dat gebeurt tijdens de fermentatie. Wordt dat proces voortijdig gestopt, dan blijft er meer restsuiker in de wijn over waardoor het een zoete wijn is. De temperatuur tijdens de fermentatie ligt bij droge witte wijn lager dan bij rode wijn om de fruitige aroma’s het best tot hun recht te laten komen.
Calorieën droge witte wijn
In wijn zitten calorieën, maar in een glas droge witte wijn zitten wel minder calorieën dan in rode wijn of in rosé. Voor wie op zijn calorie inname wil letten, is het fijn om te weten hoeveel calorieën er in een glas wijn zitten. In een glas droge witte wijn van 100 ml zitten gemiddeld 67 calorieën. Voor een glas rode wijn zijn dat 82 calorieën en in een glas rosé van 100 ml zitten 71 calorieën.