Verleidelijke Saint-Émilion Grand Cru vol kirsch, zwarte bessen met melkchocolade en zijdezachte tannines. Staat ook wel bekend als ‘de Pomerol van Saint-Émilion’.
Een rijke, krachtige en zachte Lalande-de-Pomerol met het weelderige Merlot karakter van de Pomerol-kleigrond. Bekroond door het proefpanel met 18/20 punten!
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze met goud bekroonde Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
Deze aromatische Prosecco met grip werd terecht bekroond met goud. Na de rijpe aanzet van knapperige appel en peer volgt een sprankelende en frisdroge finale.
Boterzachte rode Italiaanse wijn met de allure van een verleidelijke Amarone. Gemaakt van de druiven Corvina en Cabernet en heeft een heerlijk lange finale!
12 maanden vatrijping gaf deze power Reserva zijn weelderige, rijke en zachte smaak vol donkere bosvruchten, mokka, chocola. Heeft een indrukwekkend lange afdronk.
Mooie Tempranillo uit Ribera del Duero van een uitmuntend oogstjaar. Gemaakt van 65 jaar oude wijnstokken. Krachtig van smaak vol bosfruit, cacao en ceder.
Met 18,5/20 punten een verleidelijke Ripasso van een van de bekendste wijnhuizen in de regio Valpolicella: Begali Lorenzo. Ontwikkeld, levendig en zacht van smaak.
Puur genieten: een prachtige Cava de Guarda Brut met body en lengte uit het oorspronkelijke ‘Grand Cru’ gebied voor Cava in Penedès. Perfect als aperitief.
Deze cuvée wordt vanwege zijn fluwelige finesse ook wel de ‘Cheval Blanc’ van Sicilië genoemd en is een telg uit de familie van het beroemde huis Nativ.
Een gulle Rhône Cru vol zoet donker bosfruit met een vleugje chocolade. Bekroond door het proefpanel met 18,5/20 punten & als meest koopwaardige Rhoñe Cru!
Fleurie, één van de meest elegante wijnen van de Beaujolais Crus. Zie hier het prachtige bewijs: satijnzacht en rijk dankzij de 70 jaar oude stokken. Bekroond met goud!
Een gelaagde klasse Lalande met 18+/20 punten van ster wijnmaker Pascal Chatonnet. Levendig, vol en gelaagd van smaak vol rode kers, cassis, ceder en melkchocolade met zachtzoete Pomerol-tannines.
Deze wijn kreeg niet voor niets 5-sterren van wijnschrijver Huon Hooke, want deze Griekse witte wijn is indrukwekkend en enorm verfrissend. Proef het zelf maar!
Een verleidelijk lekkere en adembenemend lange PX sherry met 91 punten van Wine Enthusiast en 18/20 Wijnbeurspunten. Troeft op zoet-rijkdom en lengte menig Vintage port af. Heerlijk bij een chocoladedessert, zoals brownies.
Een feestje in het glas: de loepzuivere, sprankelende en vegan Cava met citrusfruit, een lichte ziltigheid en een vleugje brioche. De wijnpers was enthousiast: goud én 90 punten.
Bodega Teófilo Reyes, een gevestigde naam binnen de regio, bracht deze verleidelijk zachte en krachtige Ribera del Duero voort vol zoet zwart fruit, mokka en cacao.
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.