Een sensationeel mooie en romige krachtpatser met de fruitrijkdom van Châteauneuf en de romige zoetweelde van Amarone. Gemaakt van de zeer zeldzame Susumaniello druif die alleen in Puglia staat aangeplant.
Maak kennis met dé top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 97/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Laat je verrassen door de weerderige geur van zoet donker bosfruit in deze Italiaanse rode wijn. Satijnzacht van smaak en gemaakt van de inheemse druif Piedirosso.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend van smaak met een hint van mineralen. Om zo van te genieten of bij salades of vis!
Iets bijzonders proeven uit het zonnige Italië? Ga voor deze zwoele én met goud bekroonde Primitivo di Manduria die rijk is aan zoet donker fruit en chocolade. Al heerlijk op zichzelf om 's avonds van te genieten.
Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97/99 punten!
De inheemse 'powerdruif' Falanghina wordt bij Nativ gebracht tot grote Bourgondische weelde, maar dan zelfs nóg een tandje rijker. Niet voor niets bekroond met 97/99 punten!
Een uitstekende ‘baby Barolo’ van 100% Nebbiolo: karaktervol en in de typische krachtige Barolo stijl met een aards truffeltje, maar dan wat soepeler. 92/100 punten!
Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Verbetert zich nog dagelijks op fles!
Aglianico, het toonbeeld van kracht en intensiteit en daarom de 'Barolo van het Zuiden'. Deze van Massimo Firelli is daarnaast ook fluweelzacht vol donker rijk fruit.
Een trouvaille: deze uitstekende en karaktervolle Pinot Grigio delle Venezie maakt indruk door zijn frisse en loepzuivere smaak vol citrus, perzik en besjes.
De 2022 Roero Arneis van Bosio heeft de Fratelli A&R is na 10 jaar verslagen! Een uitstekende wijn van 100% Arneis. Heerlijk bij (Italiaanse) hapjes. 18+/20 punten!
De mini DOC Copertino staat lokaal bekend als het 'Grand Cru' gebied voor Negroamaro. En dat proeft u in deze Riserva: krachtig, maar ook zacht van smaak. 97/99 punten!
Een soepele rode wijn van Sicilië, gemaakt van de zeldzame inheemse Nerello Cappucio druif. Rijk van smaak vol bosfruit zonder zwaar te worden en perfect om licht te koelen.
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.