Laat je verrassen door de weerderige geur van zoet donker bosfruit in deze Italiaanse rode wijn. Satijnzacht van smaak en gemaakt van de inheemse druif Piedirosso.
Deze fluweelwijn van succeshuis Nativ stuift je glas uit. Wulps, weelderig en woest lekker dankzij de Aglianico druif en de vulkanische grond. De hoge punten zeggen genoeg!
Een witte Italiaan met de zeldzame score van 99 Maroni punten! De inheemse druiven groeiden aan de rand van de Vesuvius. Hier dankt de wijn zijn vulkanische mineraliteit en enorme concentraat aan.
De 3 meest authentieke druiven uit Campanië komen samen in deze complexe en satijnzachte Nativ. Een kanjer van een rode wijn vol romige zoetweelde en met mokka en vanille. 99 punten én goud!
Een echte icoonwijn met 98 punten! Deze rijke krachtpatser is gemaakt van de inheemse Aglianico druif op een mineraalrijke en vulkanische bodem met Blu Onice gesteente.
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.