Maak kennis met dé top Governo uit Toscane: Bufalo Nero (zwarte buffel), een majestueus rijk fruitkanon én lekkerder dan menig Amarone. 97/99 Maroni punten en 18+/20 van de Wijnbeurs.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Een weelderige, satijnzachte fruitexplosie uit een topjaar. Bekroond met 98/99 punten van Luca Maroni. Gemaakt van inheemse druiven vol zoete zwarte kersen, bosbes en aardbei.
Laat je verrassen door de weerderige geur van zoet donker bosfruit in deze Italiaanse rode wijn. Satijnzacht van smaak en gemaakt van de inheemse druif Piedirosso.
De inheemse 'powerdruif' Falanghina wordt bij Nativ gebracht tot grote Bourgondische weelde, maar dan zelfs nóg een tandje rijker. Niet voor niets bekroond met 97/99 punten!
Iets bijzonders proeven uit het zonnige Italië? Ga voor deze zwoele én met goud bekroonde Primitivo di Manduria die rijk is aan zoet donker fruit en chocolade. Al heerlijk op zichzelf om 's avonds van te genieten.
Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97/99 punten!
Een trouvaille: deze uitstekende en karaktervolle Pinot Grigio delle Venezie maakt indruk door zijn frisse en loepzuivere smaak vol citrus, perzik en besjes.
Indrukwekkend mooi: een rijk geconcentreerde en weelderig zachte Puisseguin Saint-Émilion met body en vol impressies van kersen, zwarte bessen en vanille.
Een uitstekende ‘baby Barolo’ van 100% Nebbiolo: karaktervol en in de typische krachtige Barolo stijl met een aards truffeltje, maar dan wat soepeler. 92/100 punten!
Deze verkwikkend frisse Rosado zit vol stuivend en sappig bosfruit en zorgt voor eindeloos drinkplezier. Zonder twijfel is het de Best Buy onder de Spaanse rosés.
De 2022 Roero Arneis van Bosio heeft de Fratelli A&R is na 10 jaar verslagen! Een uitstekende wijn van 100% Arneis. Heerlijk bij (Italiaanse) hapjes. 18+/20 punten!
Een Bourgondische prestige Chardonnay in de stijl van Pouilly-Fuissé bomvol fruit met de finesse van rokerig eiken en een lang aanhoudende finale. Een meesterstuk gecreëerd door eigenaar/wijnmaker Bruno Le Breton. Proost!
Deze satijnzachte Saint-Émilion komt met zijn oogstjaar 2019 uit één van de beste oogsten ooit. Niet voor niets bekroond met goud. Een bijzonder lekkere wijn voor een scherpe prijs!
Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Verbetert zich nog dagelijks op fles!
Heerlijk Bourgondische Pinot Noir: sappig, hartig, aards rood fruit. Uit hoog en koel gebied. Mét ‘ballen’ zoals je van powerwijnvrouw Victoria mag verwachten.
Verleidelijke Saint-Émilion Grand Cru vol kirsch, zwarte bessen met melkchocolade en zijdezachte tannines. Staat ook wel bekend als ‘de Pomerol van Saint-Émilion’.
Aglianico, het toonbeeld van kracht en intensiteit en daarom de 'Barolo van het Zuiden'. Deze van Massimo Firelli is daarnaast ook fluweelzacht vol donker rijk fruit.
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.