La Pauline, sinds 1988 dé rode huisfavoriet. Een cuvée van 70+ jaar oude Merlot stokken is memorabel mooi: volromig in de satijnzachte stijl van Pomerol.
Pas si tôt = niet zo vroeg. Dus láát geplukte Grenache, Merlot en Syrah voor een verleidelijke, rijke en rijpe smaak. Zorgeloos serveren bij alles wat in je opkomt. Santé!
Dit is precies wat je van een Rhône wijn mag verwachten: sappig en vol van smaak met body, kracht, donker bosfruit en een vleugje kruiden. De Best Buy van de Rhonevallei!
Deze satijnzachte Saint-Émilion komt met zijn oogstjaar 2019 uit één van de beste oogsten ooit. Niet voor niets bekroond met goud. Een bijzonder lekkere wijn voor een scherpe prijs!
Laat je verrassen door de weerderige geur van zoet donker bosfruit in deze Italiaanse rode wijn. Satijnzacht van smaak en gemaakt van de inheemse druif Piedirosso.
Maak kennis met de nieuwe generatie Chianti: verleidelijk en boterzacht met nuances van vanille en karamel dankzij de vatrijping. Topkwaliteit en terecht bekroond met 98/99 en 99/100 punten!
Liefhebbers van romig en zachte Italiaanse rode wijn gaan deze klasse Sangiovese met zoetkruidige weelde van Amarone en het truffeltje van Brunello zeker waarderen. 97/99 punten!
Een Spaanse wijn van een van de twintig beste wijnhuizen ter wereld. Een heerlijk, romig zachte Acantus met body met drie medailles waar je iedereen plezier mee doet!
Op en top genieten met deze verleidelijk zwoele Negroamaro: sappig en soepel van smaak vol tonen van aardbeien, kersen en chocola. Verbetert zich nog dagelijks op fles!
Heerlijk Bourgondische Pinot Noir: sappig, hartig, aards rood fruit. Uit hoog en koel gebied. Mét ‘ballen’ zoals je van powerwijnvrouw Victoria mag verwachten.
Ben je een liefhebber van Châteauneuf, maar ook van je portemonnee? Dan is dit jouw wijn: zwoelkruidig, zacht. romig én betaalbaar. Dit is het helemaal: een met goude bekroonde Minervois van oude stokken.
Deze romige top Garnacha heeft het allemaal: intens rijk fruit dankzij de 54 jaar oude stokken en impressies van zwoele kruiden, walnoot, vanille en ceder. 93/100 James Suckling punten!
Een soepele rode wijn van Sicilië, gemaakt van de zeldzame inheemse Nerello Cappucio druif. Rijk van smaak vol bosfruit zonder zwaar te worden en perfect om licht te koelen.
Soepel, fluweelzacht en vol Portugese kruiden.
Een verbluffend mooie rode Reserva vol
kersenfruit, bosbessen met een hint van vanille in
de afdronk. Bekroond met 96/100 punten door IWC!
Uitstekende en verleidelijke 100% Sangiovese vol fluweelzacht kersenfruit uit het zonnige zuiden. Heerlijk om te combineren bij Italiaanse charcuterie of gegrild vlees.
Deze fluweelwijn van succeshuis Nativ stuift je glas uit. Wulps, weelderig en woest lekker dankzij de Aglianico druif en de vulkanische grond. De hoge punten zeggen genoeg!
Eindeloos lang lekker: een boterzachte en koopwaardige Reserva die na 24 maanden uitgroeide tot volromige wijn met body, diepgang en een verleidelijke hint vanille.
Een verrassend mooie 'Amarone-light' uit Veneto: een fruitrijke, stevige en romige Corvina vol zoet kersenfruit, zwarte bessen en een vleugje toast. Bekroond met goud!
Een rijk gelaagde Siciliaanse smaakexplosie in de stijl van Amarone. Maar dan zachter, en voor een veel zachtere prijs. Beoordeeld met 17,5/20 proefpanelpunten!
Bij wijn wordt er meestal automatisch aan Frankrijk gedacht, maar op elk continent van de wereld vindt de productie van wijn plaats. De wijnlanden worden ingedeeld in twee groepen: Oude Wereld en Nieuwe Wereld.
Oude Wereld en Nieuwe Wereld
Onder de Oude Wereld rekent men de traditionele wijnlanden van Europa. Denk hierbij aan Frankrijk, Italië, Spanje en Duitsland. De Nieuwe Wereld bestaat uit alle overige landen en continenten. De meeste hiervan liggen op het zuidelijk halfrond. De bekendste zijn Argentinië, Nieuw-Zeeland, Australië, Zuid-Afrika en Chili. Ook sommige Oost-Europese landen vallen onder de noemer ‘Nieuwe Wereld’.
Verschillen
Het verschil tussen wijnen uit verschillende landen is vaak duidelijk te proeven. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de smaak van wijn: het gebruik van bepaalde druifsoorten, bodemsoort, manier van productie en natuurlijk het klimaat. In de Nieuwe Wereld zie je dat er vaak traditionele druiven worden gebruikt. Desondanks heeft het klimaat en de manier van productie een dusdanige invloed dat er wijn met een geheel eigen karakter wordt geproduceerd.