Ripasso
- 2017 | Italië | VenetoColli Morenici Valpolicella Ripasso
Hier wordt de liefhebber van Italiaanse wijn blij van: een rijke en soepele Ripasso vol kersen, prui ...
- smaakprofielStevig, zacht & romig
- druivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
11,99Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis - 2017 | Italië | VenetoTenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
Een stevige Ripasso die met 96 punten menig Amarone naar de kroon steekt. Dankzij het toepassen van ...
- smaakprofielComplex, krachtig & vol
- druivenrasCorvina, Rondinella
15,99Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Normaal gesproken is vooral het terroir die het karakter van een wijn bepaalt, maar bij Ripasso draait het allemaal om een speciale techniek in de wijnkelder, gebruikt voor Italiaanse wijnen uit de regio Valpolicella. Bij deze methode krijgt de Italiaanse rode wijn een tweede gisting op het druivenmost waar Amarone van gemaakt is. Tijdens deze gisting worden er kleur-. geur- en smaakstoffen aan ongeperste druivenschillen onttrokken en aan de Valpolicella wijn toegevoegd. Door de hoeveelheid tannines verkrijgt de Italiaanse wijn zijn extra kleur, kracht, rijkdom en zoet fruit.
Valpolicella Ripasso
Ripasso wijn heeft veel body en complexiteit, is vol van smaak en wordt ook wel eens het 'broertje' van Amarone genoemd. De druif Corvina vormt de basis voor dit type wijn en wordt meestal aangevuld met Rondinella en Molinara. Ripasso wijn is uitstekend te combineren met geroosterd vlees en gerechten met paddenstoelen.