Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Veneto wijn

8 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • Bella Vittoria Pinot Grigio delle Venezie
    • Bella Vittoria Pinot Grigio delle Venezie
    Bella Vittoria Pinot Grigio delle Venezie
    2023 | Italiƫ | Veneto
    Waardering:
    80% 100 0
    (9)
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & strak
    13,29
    • Bella Vittoria Prosecco
    • Bella Vittoria Prosecco
    Bella Vittoria Prosecco
    Italiƫ | Veneto
    Waardering:
    100% 100 0
    (7)
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & strak
    Normale prijs: 17,49 Speciale prijs: 11,99
    Je bespaart
    • Tinazzi Tenuta Valleselle Garda Bianco
    • Tinazzi Tenuta Valleselle Garda Bianco
    Tinazzi Tenuta Valleselle Garda Bianco
    2023 | Italiƫ | Veneto
    Waardering:
    70% 100 0
    (4)
    • Smaakprofiel
      Vol, zacht & breed
    8,99
    • Tenuta Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore
    • Tenuta Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore
    • Tenuta Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore
    Tenuta Valleselle Rovertondo Valpolicella Ripasso Superiore
    Bestel nu, wordt op 16-10 verwacht.
    2021 | Italiƫ | Veneto
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    18,99
  1. Wijn Ornelis Pakket Amarone
    2018 | Italiƫ | Valpolicella
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    Normale prijs: 74,85 Speciale prijs: 44,90
    Je bespaart
    • Bella Vittoria Corvina
    • Bella Vittoria Corvina
    Bella Vittoria Corvina
    2020 | Italiƫ | Veneto
    Waardering:
    50% 100 0
    (2)
    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    Normale prijs: 12,49 Speciale prijs: 7,99
    Je bespaart
    • Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry (375 ml)
    Montelliana Prosecco Spumante Extra Dry (375 ml)
    Italiƫ | Veneto
    • Smaakprofiel
      Licht, fris & strak
    10,99
    • Caā€™ Isidora Verona Rosso
    Caā€™ Isidora Verona Rosso
    2020 | Italiƫ | Veneto
    • Smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    15,49

8 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Alle Veneto wijn

Wijn uit Veneto

In het noorden van Italiƫ, grenzend aan de Adriatische zee, ligt het wijngebied Veneto. Het is de grootste wijnproducerende streek in Italiƫ en tevens de grootste producent van DOC-wijnen. De wijngaarden van Veneto zijn aangeplant aan de voet van de heuvels van de Dolomieten: ze lopen vanaf het Garda Meer tot de rivier de Piave, ten noorden van Venetiƫ. Echter zijn vooral rondom de stad Verona veel wijnstokken te vinden. De belangrijkste wijnbouw gebieden liggen tussen het Gardameer (Lago di Garda), Verona, Vicenza en de heuvels ten zuiden van Padova. Er liggen ook veel wijngaarden rond Breganze. Door de invloed van de zee en bergen is er een zacht klimaat. Er worden veel kwaliteitswijnen gemaakt, het gebied produceert de meeste DOC-wijnen van Italiƫ. 55% van de wijnen uit Veneto is wit. De meeste witte wijnen zijn gemaakt van Garganega, Trebbiano en Prosecco druiven.

Amarone della Valpolicella

Een Amarone delle Valpolicella wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Dit proces van het indrogen van de druiven is kostbaar en duurt zo'n honderd dagen, maar er zijn exemplaren waarbij het wel vier maanden duurt. Dit gebeurt veelal in speciale droogruimtes waarbij de voortgang van het proces goed in de gaten gehouden wordt. Doordat het vocht in de druiven verdampt, blijven er veel suikers in de druif en een sterk geconcentreerd sap over. Daarna worden de druiventrossen (gedeeltelijk) ontsteeld en de druiven geperst en vergist. Omdat de most zo geconcentreerd is, kan het lang duren voordat bijna alle suikers zijn omgezet in alcohol. De wijn rijpt daarna in houten vaten, dit kan 20 maanden duren, maar ook jaren. 

Ripasso

De term 'ripasso' tekent opnieuw passeren en dat is precies wat er gebeurt bij het maken van een Valpolicella Ripasso. Aan de basis Valpolicella wijn worden de overgebleven ongeperste druivenschillen van de productie van de Amarone toegevoegd. De tweede fermenttaie wordt gestart en de tannine wordt aan de schillen onttrokken. Het resultaat is een zwaardere en vollere versie van de basis Valpolicella. De druiven die voor Valpolicella veelal worden gebruikt zijn Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella. 

Rode wijn Veneto

Veneto als groot wijngebied staat niet expliciet bekend om zijn rode wijnen. Er worden ook meer witte wijnen, dan rode wijnen gemaakt. De meest voorkomende rode druivenrassen zijn Corvina Veronese, Rondinella en Molinara. Waar Veneto om bekend staat is de subregio waar de Valpolicella wijnen vandaan komen. Deze rode wijn worden (gedeeltelijk) gemaakt van ingedroogde druivensoorten. Vooral Amarone della Valpolicella en Ripasso zijn bekend. Zelfs zo bekend dat Amarone, naast de Brunello en Barolo ook een koningswijn van Italiƫ wordt genoemd.

Witte wijn Veneto

De bekendste witte wijn uit Veneto is de Soave. Hoewel Soave de naam van een stad is, betekent het tevens ā€˜zachtā€™ of ā€˜delicaatā€™. Per jaar worden er ruim 70 miljoen flessen Soave geproduceerd, waarvan ruim 65 % is bestemd voor de export. De druif die hier traditioneel het meest voor gebruikt wordt, is Garganega, welke vooral goed groeit op de vulkanische heuvels bij Verona. Deze bodems leveren droge, frisse en lichtbittere witte wijnen met een strogele kleur en groene en gouden glans. De aromaā€™s van deze witte wijn zijn bloemig met kamille en iris en in de mond toetsen van appel, citroen, grapefruit en perzik met bovendien verrassend frisse zuren. Twee appellations, Soave Superiore en Recioto di Soave, hebben de DOCG kwalificatie. De Superiore wordt gerijpt in barriques waardoor de wijn een vanilleachtige smaak krijgt. De wijn moet vervolgens nog minimaal 3 maanden op fles verder rijpen voordat deze op de markt gebracht wordt. De Recioto di Soave is een zeer zoete (dessert)wijn, gemaakt van overrijpe druiven. Voordat het vinificatieproces van start gaat, worden de druiven enkele maanden opgehangen aan draden of in dozen gelegd om te drogen. De wijn die er vervolgens van geproduceerd wordt, doet denken aan droge abrikoos, gekonfijte vruchten en lychees. Toch heeft de wijn geen overdreven zoete smaak. Deze wijnen zijn erg kostbaar. Van 100 kilogram gedroogde druiven wordt er namelijk slechts 20 liter wijn geperst.

Mousserende wijn uit Veneto

Mousserende wijn uit Veneto is vooral bekend in de vorm van Prosecco. Deze Prosseco wordt voornamelijk gemaakt van de Glera-druif, voorheen bekend als Prosecco. De meeste Prosecco wordt geproduceerd volgens de Charmat-methode (ook bekend als de tankmethode), waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in roestvrijstalen tanks in plaats van in de fles, zoals bij de traditionele methode die wordt gebruikt voor bijvoorbeeld Champagne. Prosecco uit Veneto staat bekend om zijn toegankelijke smaak, fruitige aroma's (vaak appel, peer, witte perzik, en citrus) en verfrissende bubbels. 

filters
Naar boven