Dit is wat je van een goede Pinot Grigio mag verwachten: karaktervol en verfrissend van smaak met een hint van mineralen. Om zo van te genieten of bij salades of vis!
Deze cuvée wordt vanwege zijn fluwelige finesse ook wel de ‘Cheval Blanc’ van Sicilië genoemd en is een telg uit de familie van het beroemde huis Nativ.
Een gigantische power Syrah. 'Vento Caldo' verwijst naar de warme zuidenwind op Sicilië die zorgt dat de druiven indrogen en wel 2x zo geconcentreerd zijn. 98/99 punten!
Een exotisch frisse witte wijn van de zeldzame inheemse Carricante druif vol licht exotisch fruit en crunchy mineralen dankzij de vulkanische flanken van de Etna.
Voor Monbellezio zoeken we elk jaar naar een knapperig frisse en fruitige witte wijn met minerale impressies. En die vonden we op Sicilië met Grecanico als succesdruif.
Een soepele rode wijn van Sicilië, gemaakt van de zeldzame inheemse Nerello Cappucio druif. Rijk van smaak vol bosfruit zonder zwaar te worden en perfect om licht te koelen.
De lekkerste borrelwijn komt nu rechtstreeks van Sicilië. Waar uitbundige zonneschijn en vulkanische bodems het ultieme terroir vormen voor deze voortreffelijke Inzolia.
Maak kennis met Fiori Grandi, een topper onder de Siciliaanse rosés: loepzuiver en knapperig fris van smaak met veel grip en concentraat. Perfect bij salades of vis.
Het Italiaanse eiland Sicilië staat bekend om zijn vulkanische gronden. Een geschenk van de Etna. Vulkanische grond staat bekend om zijn vruchtbaarheid, maar levert ook gevaar op, in verband met uitbarstingen. Gelukkig kan er aan de grote hoeveelheid kust die Sicilië rijk is ook wijn verbouwd worden. Doordat het hier een stuk warmer is, moet er veel geïrrigeerd worden en worden er zoetere wijnen geproduceerd. 85% van de geproduceerd wijn in Sicilië is wit. Het grootste deel van de geproduceerde wijn wordt verstookt tot andere alcoholische producten.
Witte wijn Sicilië
Op het vulkanische Italiaanse eiland Sicilië is 85% van de wijnbouw bestemd voor witte wijnen. Het klimaat is droog en warm waardoor een groot aantal wijngaarden wordt geïrrigeerd. De meeste wijnstokken staan aangeplant in het westelijk deel van Sicilië in de vlaktes en de heuvels rond Trapani. De beste wijngaarden komen uit het noorden en oosten van de koele heuvelachtige gebieden. Rond de vulkaan de Etna is de bodem van nature vulkanisch, de rest van Sicilië heeft een variatie van klei en kalk tot pure kalksteen. Het noordelijk en oostelijk deel van het eiland zijn koeler en hebben minder last van droogte dan de rest van Sicilië. De meeste witte wijn uit Sicilië wordt gemaakt van de volgende druiven: Ansonica, Catarratto, Damaschino, Grillo, Moscato en Malvasia. Maar ook Pinot Grigio is erg populair. In Sicilië is de wijnbouw sterk gemoderniseerd, er komen frisse en eigentijdse witte wijnen uit Sicilië.
DOC Marsala
Van oudsher staat Sicilië bekend om haar Marsala. Dit is versterkte wijn vernoemd naar de gelijknamige plaats waar de productie plaatsvindt. De meeste Marsala is een witte wijn en wordt gemaakt van de druivenrassen Grillo en Catarratto. Deze wijn varieert van droog tot zoet. Marsala komt voor in drie soorten: Oro, Ambra en Rubiu. Alleen de eerste twee soorten zijn witte wijnen. Tegenwoordig wint de moderne wijnbouw aan populariteit, in ons assortiment vindt u de frisse en eigentijdse witte wijnen uit Sicilië.
Rode wijn Sicilië
In Sicilië wordt er al eeuwenlang rode wijn gemaakt, maar het is vrij recent dat de wijnen ook echt een hoger niveau hebben gekregen. Sicilië is vooral interessant, omdat er zoveel verschillende druivensoorten zijn die wij hier nog niet kunnen. De ene rode wijn smaakt nog intenser dan de ander. Wat dat betreft heeft Sicilië een ideaal klimaat, de rode druivenrassen krijgen meer dan genoeg zon, niet teveel regen en de vulkaan Etna zorgt voor een vruchtbare grond. De meeste bekende rode wijnen worden gemaakt van de Nero d’Avola, Syrah en Frappato.