Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proef je in deze met goud bekroonde Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
Sangrato 'Bussia' staat garant voor een verfijnd glas Barolo met een fraaie lengte, een fijne structuur en zit vol donkere kersen. Nu al relatief soepel en toegankelijk van smaak. 18,5/20 punten!
Een indrukwekkende Barolo van één van de beroemdste Cru's: Bussia. Krachtig van smaak vol fruit, eindeloos veel laagjes en tannines van de fijnste soort. Werd met maar liefst 19/20 punten beoordeeld.
Niet alleen ons proefpanel was onder de indruk van deze klassieke Barolo met zijn krachtige karakter vol zoete kersen, cranberry en zwarte bessen, maar ook James Suckling kende 92/100 punten toe.
De 2017 oogst bracht krachtige wijnen voort, waaronder deze rijke Barolo met 18+/20 punten. Een klassieker vol zoet zwart fruit en cacao die nu al lekker is bij een stuk vlees of om nog jaren te bewaren...
2013 was een top jaar voor Piemonte en dus ook voor Barolo. Het begon allemaal behoorlijk nat. Zo waren er meer natte dagen dan droge dagen, maar dat water kon weer in de bodem worden opgeslagen voor de warme zomermaanden.
Zomer 2013
In juni werd het weer beter en ook in juli was het goed weer voor de druivenstokken. Augustus was wel warm, maar zeker niet te heet. De druiven groeiden goed en er was geen vuiltje aan de lucht. Normaal kunnen hagelstormen in de zomermaanden behoorlijke schade aanrichten aan druiven en druivenstokken en soms zelfs hele wijngaarden vernielen. Maar het goede weer bleef maar aanhouden, want zelfs het grootste deel van september en begin oktober was zonnig. Pas toen de temperaturen halverwege oktober naar beneden gingen werd er geoogst.
De wijn Barolo 2013
Door dit mooie jaar is de Barolo 2013 meer geparfumeerd, heeft de wijn meer finesse en zijn de tannines meer delicaat. Het oogstjaar leverde honderden enthousiaste wijnboeren en keldermeesters op en ook wijnliefhebbers en wijnjournalisten konden hun geluk niet op.
Barolo DOCG 2013
De vraag naar Barolo is groot, vooral ook omdat men Barolo lang kan laten liggen. Een Barolo nog vijftien of twintig jaar na het oogstjaar laten liggen is zeker geen uitzondering. Wanneer u zorgt voor een goede kelderconditie om uw rode wijn te bewaren, dan kunt u prima wat Barolo’s wegleggen.