Rode Bardolino wijnen kunnen in stijl variëren. Zo zijn er lichte, fruitige wijnen die zodra ze op de markt komen al lekker gedronken kunnen worden, maar er bestaan ook meer stevige exemplaren die zelfs nog even kunnen ouderen.
Aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer, in de regio Veneto, vinden we het productiegebied van Bardolino DOC. De meeste wijngaarden van deze DOC liggen op relatief vlak terrein op een ondergrond van kalk en stenen. Druiven die worden gebruikt zijn Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Molinara en een aantal andere druivenrassen uit de streek.
Naast Bardolino DOC kent het gebied ook een DOCG onder de naam Bardolino Superiore. Dit is altijd een Italiaanse rode wijn, gemaakt van 35 tot 80 procent Corvina Veronese. Overige druivenrassen die gebuikt worden zijn, net als bij Bardolino DOC, Rondinella en Molinara. Daarbij mag nog een klein gedeelte van de blend worden aangevuld met andere druivenrassen zoals Barbera, Merlot en Cabernet Sauvignon. Bardolino Superiore DOCG is fruitig en vol van smaak.