Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Saint-Émilion Grand Cru

Filteren

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
  1. 129,00
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  2. 150,00
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  3. 180,00
    doos
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  4. Château Les Clavelines Saint-Émilion Grand Cru
    2017 | Frankrijk | Bordeaux
    Château Les Clavelines Saint-Émilion Grand Cru

    Het rendement van Château Les Clavelines is laag, maar de kwaliteit daardoor erg hoog met deze rijk ...

    • smaakprofiel
      Complex, krachtig & vol
    • druivensoort
      Cabernet Sauvignon, Merlot
    19,99
    fl.
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  5. Normale prijs 120,00 Speciale prijs 89,00
    Niet op voorraad

5 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Saint-Émilion geniet wereldwijd van een uitstekende reputatie: de meest prestigieuze Bordeaux wijnen komen hier vandaan. De druiven Merlot en Cabernet Franc maken de dienst uit op de rechteroever en gedijen perfect op de kalkrijke bodem. En dat resulteert in krachtige en volle rode Franse wijnen met veel structuur en aromatische rijkdom.

Sinds wordt er 1984 onderscheid gemaakt tussen Saint-Émilion en Saint-Émilion Grand Cru. Om de classificatie AOC Saint-Émilion Grand Cru te mogen dragen, moeten de wijngaarden aan zeer strikte regelgeving voldoen. Naast het terroir gaat het dan ook om opbrengsten, een minimaal alcoholpercentage en de gebruikte wijnmaaktechnieken, waaronder een minimaal aantal houtrijping. Doorgaans zijn de Saint-Émilion Grand Cru wijnen duurder en hebben ze een groter bewaarpotentieel. 

Saint-Émilion Grand Cru

Binnen Saint-Émilion Grand Cru zijn er ook nog vier Premier Grand Cru Classés ‘A’, 18 Premier Grand Cru Classés ‘B’ en 64 Grand Cru Classés te onderscheiden. Naast grond en terroir worden deze beoordeeld op smaak. Elke 10 jaar wordt de classificatie opnieuw herzien door het INAO.

Naar boven