Indrukwekkend mooi: een rijk geconcentreerde en weelderig zachte Puisseguin Saint-Émilion met body en vol impressies van kersen, zwarte bessen en vanille.
Deze Côtes de Bourg van superieure oogst uit 2019 maakte indruk door zijn verleidelijke, Margaux-achtige kersenfinesse. En werd daarbij bekroond met goud!
Deze 2018 Bordeaux Supérieur smaakt als een Margaux. Behoorde vroeger bij een Grand Cru Margaux Château, is gemaakt van dezelfde druiven, maar kost een fractie!
Een uitstekende Côtes de Castillon Bordeaux uit topjaar 2020 waarbij de kruiden à la Saint-Émilion, het getoast eiken en rijpe zoete fruit perfect samensmelten. 17,5/20 punten!
Deze Bordeaux Supérieur werd onlangs bekroond met een gouden medaille. De wijn onderscheidde zich door zijn rijke fruit en satijnzachte, soepele stijl à la Saint-Émilion.
Jacques Chardat heeft zichzelf weer overtroffen: een complexe Bordeaux in de bekende peperkoek stijl van een grote Saint-Émilion en met een groots bewaarpotentieel! 18/20+ punten.
Deze Saint-Émilion Grand Cru maakte onlangs indruk door zijn rijkdom en fluweelzachte karakter. Nu al prachtig op dronk en beoordeeld met 18,5/20 punten!
Deze gespierde Margaux zit op hetzelfde niveau als 2016, erg knap! Mondvullend, breed en rijk aan zwart fruit, chocolade en vanille. Met 12 maanden houtrijping erg complex. 18.5/20 punten.
Een pakket met drie kroonjaren en vol romig gekruide, fluweelzachte Saint-Émilion-weelde. Van wereldberoemd wijnmaker Michel Rolland én bejubeld door Robert Parker.
Côtes de Castillon wordt ook wel het ‘nieuwe Saint-Émilion’ genoemd. Twee fluweelzachte Bordeaux met de kwaliteit van Saint-Émilion zijn daar het overtuigende bewijs van.
Deze Lalande de Pomerol imponeerde met zijn kracht en rondeur niet alleen ons, maar ook de jury van het Concours Mondial de Bruxelles waar de prachtig ontwikkelde wijn met goud werd bekroond.
Deze rijke, romige en fruitige 100% Merlot met 90/100 punten van Decanter en 17,5/20 Wijnbeurs punten bleek één van de meest koopwaardige Lalande de Pomerols uit de blinde proeverij.
Deze rijke Saint-Émilion Grand Cru heeft het niveau van een Classé en is bekroond met 95/100 punten. Geconcentreerd en rond van smaak vol zwart fruit, toast en cacao.
Bekroonde, stevige Saint-Estephe met nu al een verleidelijke geur van zwart en rood fruit. 12 maanden gerijpt in eiken barriques. Lekker bij entrecote, paté en paddenstoelenrisotto.
Een indrukwekkende Saint-Estèphe van 60 jaar oude stokken met een fluweelzacht en vitaal karakter met bosbessen, truffel en vanille. Kan zich makkelijk meten met de grote Crus Classés. 18/20 punten!
Pavillon Du Glana is de 2e wijn van Château du Glana en verrast door zijn weelderige en rijke karakter vol zoete zwarte bessen, melkchocolade en een bijna smeerbare textuur. 18/20 punten!
Een klassieke en boterzachte Margaux met donker fruit, een zachte structuur en de typerende zilt/zoete afdronk. Elke laag verrast! Gemaakt onder het toeziend oog van een beroemd 1er Cru adviseur.
Een ‘bewaar’ Margaux die met 19/20 punten de show stal: gelaagd en krachtig van smaak vol cassis, zoete zwarte bessen, mokka en het klassieke zilt-zoete Margaux karakter.
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, waar voornamelijk rode wijnen van klassieke druivensoorten van worden gemaakt. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechterover van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechterkant bedoeld van de rivieren Dordogne en de Gironde. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld.
Rode Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.
Rode Bordeaux wijnen
De Bordeaux wijnstreek is misschien wel de beroemdste wijnstreek ter wereld, gelegen aan de Atlantische Oceaan in het zuidwesten van Frankrijk. Er worden voornamelijk rode wijnen gemaakt van klassieke druivenrassen, zoals Merlot en Caberbet Sauvignon. Deze rode wijnen kunnen enorm verschillen van elkaar. Er zijn rode wijnen die direct gedronken kunnen worden, maar ook wijnen die jaren in de kelder kunnen blijven liggen om verder te rijpen. Bordeaux is het Franse kwaliteitsgebied voor rode wijn. Er wordt ook wel wit gemaakt, waaronder ook zoete witte wijnen, maar het merendeel van de Bordeaux wijn is rood en bestaat uit meerdere druivenrassen. De belangrijkste druivenrassen voor de rode wijnen zijn Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.
De Linker- en Rechteroever van Bordeaux
In de Nederlandse wijnwereld zijn de termen Linkeroever en Rechteroever inmiddels ingeburgerd wanneer het om Bordeaux gaat. Onder de Rechteroever wordt de rechteroever van de Dordogne en de Gironde bedoeld. Daar vinden we onder meer Pomerol en Saint-Émilion. Met de Linkeroever wordt het gebied links van de rivieren Garonne en de Gironde bedoeld. Tussen de Dordogne en de Garonne in vinden we het wijngebied Entre-Deux-Mers.
Druivenrassen Bordeaux
Op de Linkeroever overheerst Cabernet Sauvignon. Die druif bereikt in de Médoc, waar we de premiers crus classés vinden zoals Château Mouton Rothschild, echt een topniveau. Vaak zit er wel zestig of tachtig procent Cabernet Sauvignon in de blend van de grote rode wijnen uit dit gebied. De wijnen zijn krachtig, gestructureerd en vol. Op de Rechteroever zijn Merlot en Cabernet Franc vaak de dominante druivenrassen. Rode wijnen uit Bordeaux met veel Merlot in de blend, zijn zachter en rijper van smaak dan rode Bordeaux met een groot percentage Cabernet Sauvignon. De druif Cabernet Franc wordt in de rode wijnen van Bordeaux gebruikt om de wijnen meer frisheid, ruggengraat en finesse te geven.