Mendoza ligt in het westen van Argentinië en is veruit het grootste wijngebied van het land. In de jaren 90 hebben de wijnboeren een kwaliteitsslag gemaakt. Van het produceren van simpele wijnen voor het volk naar kwaliteitswijnen voor de export.
Op de hellingen ten oosten van het Andesgebergte worden op vrij grote hoogte rode, witte en rosé wijnen gemaakt. Aangezien de regen voornamelijk ten westen van het Andesgebergte valt heerst hier een droog klimaat waar vaak geïrrigeerd moet worden. De bekendste wijnen uit Mendoza worden gemaakt van het blauwe druivenras Malbec.
Wie Mendoza zegt, benoemt vaak ook direct Malbec. De druif is dan ook koning in het gebied. Hoewel de productie van Malbec misschien de grootste is, worden er ook veel andere rode wijnen gemaakt van Bonarda, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Tempranillo. Mendoza kent veel warme dagen en weinig regen, zo krijgen de druiven optimale zon. Hierdoor zijn de wijnen vol en krachtig met soms stevige tannines.
Het klimaat in de wijngaarden van Mendoza kenmerkt zich door warme dagen, koele nachten dankzij de hoogte en weinig regen. De belangrijkste witte druiven in Mendoza zijn Chardonnay en Torrontés. Waar Malbec het belangrijkste druivenras is voor rode wijnen, is Torrontés dat voor witte wijn. Deze witte wijn is aromatisch en kruidig van smaak met een bloemig karakter. De Argentijnse Chardonnay wijnen zijn fruitig van smaak met kenmerken van banaan, perzik, citrus, honing en amandel. Sommige Chardonnay wijnen uit Argentinië worden opgevoed op houten vaten en krijgen hierdoor nuances van geroosterd brood en vanille.