Welke wijn past bij Italiaanse gerechten?

Wijn bij Italiaans eten
Wijn bij Italiaans eten
Wijn en Italiaans eten gaan natuurlijk uitstekend samen. Denk alleen al aan de heerlijke pasta's, pizza's en risotto's waar een wijn perfect tot z'n recht komt. Maar welke wijn combineer je met Italiaanse gerechten? Direct een passende wijn bestellen? Klik op de suggestielinks om onze collectie te bekijken.

Wijn bij soorten saus

Wijn bij tomatensaus

Rode Italiaanse wijn, zoals Rosso Toscane, Chianti, Barbera, Negroamaro of Primitivo

Wijn bij roomsaus

Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Viognier en Friulano

Wijn bij kaassaus

Stevige rode wijn, zoals Rosso Toscane, Barbera, Chianti of Barolo

Wijn bij pestosaus

Frisse witte wijn, zoals Catarratto, Roero Arneis, of rood, zoals Barbera of Bardolino

Wijn en Pasta

Pasta arrabiata

Witte wijn, zoals Pinot Grigio of lichte Chardonnay, of rood, zoals Chianti of Montepulciano

Pasta bolognese

Romige rode wijn, zoals Montepulciano, Rosso Toscane of Carmenère

Pasta carbonara

Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Greco di Tufo of Friulano

Pasta pesto

Frisse witte wijn, zoals Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Grillo of Catarratto

Pasta met truffel

Stevige rode wijn, zoals Barbera, Barolo of Bordeaux

Pasta vongole

Volle witte wijn, zoals Chardonnay, Roero Arneis, Greco di Tufo of Friulano

Wijn met andere Italiaanse gerechten

Lasagne met tomatensaus

Romige rode wijn, zoals Montepulciano, Rosso Toscane of Carmenère

Lasagne met roomsaus

Volle witte wijn, zoals Chardonnay of Roero Arneis

Witte risotto

Witte wijn met zuren, zoals Sauvignon Blanc, Roero Arneis of Albariño

Risotto al funghi

Krachtige Italiaanse rode wijn, zoals Barolo, Rosso Toscane of gerijpte Barbera

Pizza

Rode Italiaanse wijn, zoals Primitivo, Chianti, Negroamaro, Barbera of Montepulciano

pizza en wijn

Bij de Italiaanse keuken denken we gelijk aan pasta en pizza. Nu scheelt het dat er in Italië zoveel wijnen worden gemaakt dat er altijd wel een Italiaanse match te maken is. In het geval van pizza is het vrijwel altijd rode wijn die er goed bij past. Vooral Italiaans rood van Sangiovese is heerlijk bij een pizza. Bij pasta is het een ander verhaal, dan ligt het vooral aan de saus.

Naar boven