• Weixelbaum-'Stephanus'-Grüner-Veltliner
2018 | Oostenrijk, Kamptal

Weixelbaum 'Stephanus' Grüner Veltliner

Liefhebber van strakke en droge Grüner Veltliner met een rokerig karakter worden hier heel blij van: verfrissend van smaak met groene pruim en mineralen in een peperige stijl. Goed voor 18/20 punten!

  • Smaakprofiel
    Licht, fris & strak
  • Druivensoort
    Grüner Veltliner
  • herkomst
    Oostenrijk, Kamptal
Normale prijs 9,99 Speciale prijs 8,99
Niet op voorraad
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Lekker bij jonge geitenkaas

Strak lichtgoud met groen reflex. Rijk en mineralig van geur met Golden Delicious appel, peper en witte bloesem. Verfrissend en strak van smaak met groene pruim in een fris stenige peperige stijl. Strakke, rokerige Grüner met typerend rokerig karakter. 100% Grüner Veltliner. 12,5% alc. Lekker bij quiche met asperges, jonge geitenkaas en gerookte ham. Nu van genieten tot 2024.
  • Beenham
  • Asperges
  • Quiche
  • Hollandse geitenkaas
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandOostenrijk
DruivensoortGrüner Veltliner
RegioKamptal
SmaakprofielLicht, fris & strak
Jaargang2018
Alcoholgehalte12,5 %
Serveertemperatuur7-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
EAN-nummer9120028070166
Art.nr.720268
awards
  • Weixelbaum-'Stephanus'-Grüner-Veltliner
Reviews
Weixelbaum-'Stephanus'-Grüner-Veltliner
"Strakke Grüner Veltliner met pepertje en mineraliteit"

Weingut Weixelbaum is al sinds 1770 een echt familiebedrijf. De familie bezit nu in totaal 22 hectare wijngaard in de regio Kamptal. Gabi en Heinz Weixelbaum produceren hier voor 90% witte Oostenrijkse wijnen van Sauvignon Blanc, Riesling en hoofdzakelijk Grüner Veltliner op bodems die veel löss en gneis bevatten. De nationale trots, de Grüner Veltliner druif, gedijt namelijk perfect op bodems met löss en gneis-gesteente voor een fijne mineraliteit in de witte wijn.

Weingut Weixelbaum

Voor de familie Weixelbaum is het van uiterst belang om de wijngaarden zo te bewerken dat dit aansluit bij de behoeften van de natuur. Dit houdt in dat ze groene bemesting en een mix van zaden gebruiken, de bladeren handmatig snoeien en ook alle druiven met de hand oogsten. En dat werpt zijn vruchten af, want hun Oostenrijkse wijnen behalen de laatste jaren hoge scores bij de internationale wijnpers.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven