Weixelbaum 'Ried Stangl' Gruner Veltliner
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasGrüner Veltliner
- HerkomstOostenrijk, Kamptal
Met een uitstekende concentratie
-
Schnitzel
-
Zalm
Wijnsoort | Witte Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Oostenrijk |
Druivenras | Grüner Veltliner |
Regio | Kamptal |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 12,5 % |
Classificatie | DAC Kamptal |
Serveertemperatuur | 10-13 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 9120028070197 |
Art.nr. | 720249 |
awards | |

Met zo’n negentigduizend wijnstokken, verdeeld over 22 hectare in het Kamptal district, focust Weingut Weixelbaum zich met name op prachtige witte Oostenrijkse wijn. De aandacht voor de natuur is groot. Gedurende het jaar worden verschillende planten in de wijngaard aangeplant om bijen en andere kleine dieren te voeden. Zij zorgen er, volgens de wijnproducent, op hun beurt weer voor dat de wijngaard vitaal blijft en de kwaliteit van de druiven op langere termijn is gewaarborgd. Terroir is het toverwoord en er wordt nauwkeurig gekeken welke druiven op welke plek het beste resultaat leveren. Weixelbaum streeft naar een optimale rijpheid van de druiven, waardoor ze laat oogsten en hun wijnen een exotisch gefruit karakter hebben. Hun 2019 Grüner Veltliner, Ried Stangl is met 19/20 punten de Nr. 1 ‘Ried’ en werd getypeerd als een ‘exotisch gefruit terroir beest van hoge komaf’.
Grüner Veltliner
Wijnland Oostenrijk is vooral bekend om zijn witte wijn en Grüner Veltliner is met stipt hét visitekaartje van Oostenrijkse wijn. Er zijn verschillende stijlen te ontdekken, maar kenmerkend is altijd het subtiele pepertje dat in de smaak naar voren komt. Een Ried of Lage staat voor een kwaliteitswijngaard.

"We zijn gek op wijn en koesteren de authentieke waarden die we in de wijngaard en kelder toepassen. Het succes van onze wijnen zit hem in de combinatie van moderne technologie en onze tradities, waaronder de dialoog met de natuur. Zo runnen we al drie generaties dit familiehuis. Ik vind het al geweldig om wijnen te produceren die ik zelf graag drink, maar helemaal als ik zie dat anderen er ook van genieten," aldus Heinz Weixelbaum.

In Oostenrijk is de combinatie van Grüner Veltliner en wienerschnitzel geliefd. Het frisse karakter van de Grüner Veltliner gaat namelijk heel mooi samen met het krokante en volle karakter van het vlees. Neem de proef op de som of ga voor gemarineerde zalm, een knapperige Vietnamese salade of een lekker bord verse asperges.