• Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
bewaar
2018 | Italië | Veneto

Villa Annaberta Amarone della Valpolicella

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Land & Regio
    Italië, Veneto
Normale prijs 27,00 Speciale prijs 24,50
Je bespaart
147,00 (Per doos van 6)
Dit product is niet op voorraad
  • Altijd blind geproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.

De Amarone van Villa Annaberta bevestigt waarom Amarone de koning van Valpolicella is: majestueus en rijk gelaagd vol spanning en massa's zoet donker fruit. 19+/20 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Krachtig en tegelijk boterzacht

Mooi ontwikkeld diep warm rood/zwart. Verleidelijk, weelderig bouquet van zwarte kersenlikeur, pruimen, bosbes, cacao, vanille en Italiaanse specerijen. Kamerbreed, vettig en rijk gelaagd van smaak met massa’s zoet donker bosfruit, melkchocolade, ceder en truffel. Krachtig en tegelijk boterzacht met spanning en enorme lengte. Majestueuze, rijk gelaagde Amarone met spanning. 20 maanden gerijpt op eiken. Corvina, Rondinella en Corvinone. 15% alc. Lekker bij stoofpot van wild zwijn, ossobuco en Parmezaan. Nu al heerlijk, houdbaar tot 2035.
  • Https& Ossobuco
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Parmezaan
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte15 %
Jaargang2018
Houtrijping20 maanden
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer5750000103663
ArtikelnummerE100521
  • Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
"Majestueuze, rijk gelaagde Amarone met spanning"

De wijnen van Villa Annaberta zijn een ode aan Annalberta, de vrouw van Diego Cottini. De familie Cottini begon ooit met slechts 20 hectare wijngaard, maar bezit inmiddels 140 hectare in Veneto. Diego Cottini heeft als doel om traditioneel vakmanschap te combineren met een zo milieuvriendelijke aanpak. De passie van de familie wordt geleid door duurzaamheid. Elke stap in het proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden en gecontroleerd om kwaliteit en traditie te garanderen. In 1995 is de kelder van het wijnhuis compleet gerenoveerd om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Amarone

Tijdens een ‘Amarone oogst’ worden alleen de meest gezonde druiven geplukt om in te drogen. Het is een kostbaar proces, want de condities moeten optimaal zijn en er mag geen rot optreden. De droogtijd voor een plukrijpe Amarone tros is zo’n honderd dagen, soms nog langer, en vereist veel kennis en ervaring. De Corvina, Rondinella en Corvinone druiven worden vervolgens (gedeeltelijk) ontsteeld, geperst en vergist. Doordat de concentratie van de most zo hoog is, kan de vergisting wel enkele maanden duren. Daarna kan de rijping in houten vaten eindelijk beginnen. Bij Amarone gist de wijn volledig uit, waardoor alle suikers in alcohol worden omgezet.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Villa Annaberta Amarone della ValpolicellaVilla Annaberta Amarone della Valpolicella
VAN HET WIJNHUIS
"Goed in balans, elegant en rijk genuanceerd. De Amarone della Valpolicella is het resultaat van het een zorgvuldig productieproces. Hoe langer u deze wijn bewaart, hoe meer rijkdom wordt ontwikkeld. De eerste slok is slechts het begin. Villa Anneberta is in harmonie met de natuur en alles wat we doen moet een duurzame keuze zijn," aldus Annaberta Cottini

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?