Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
Deze Amarone is rijk van smaak met veel donker bosfruit, melkchocolade, ceder en truffel. Deze rode wijn is krachtig en tegelijk boterzacht. Bekroond met platinum door Decanter.Â
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
- HerkomstItalië, Veneto
Krachtig en tegelijk boterzacht
-
Ossobuco
-
Wild zwijn
-
Gestoofd vlees
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 15 % |
Houtrijping | 24 maanden |
Classificatie | DOCG Amarone della Valpolicella |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2035 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5750000103663 |
Artikelnummer | E103444 |
Awards | |

De wijnen van Villa Annaberta zijn een ode aan Annalberta, de vrouw van Diego Cottini. De familie Cottini begon ooit met slechts 20 hectare wijngaard, maar bezit inmiddels 140 hectare in Veneto. Diego Cottini heeft als doel om traditioneel vakmanschap te combineren met een zo milieuvriendelijke aanpak. De passie van de familie wordt geleid door duurzaamheid. Elke stap in het proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden en gecontroleerd om kwaliteit en traditie te garanderen. In 1995 is de kelder van het wijnhuis compleet gerenoveerd om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.
Amarone
Tijdens een ‘Amarone oogst’ worden alleen de gezondste druiven geplukt om in te drogen. Het is een kostbaar proces, want de condities moeten optimaal zijn en er mag geen rot optreden. De droogtijd voor een plukrijpe Amarone tros is zo’n honderd dagen, soms nog langer, en vereist veel kennis en ervaring. De Corvina, Rondinella en Corvinone druiven worden vervolgens (gedeeltelijk) ontsteeld, geperst en vergist. Doordat de concentratie van de most zo hoog is, kan de vergisting wel enkele maanden duren. Daarna kan de rijping in houten vaten eindelijk beginnen. Bij Amarone gist de wijn volledig uit, waardoor alle suikers in alcohol worden omgezet.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

