2019 | Italië | Veneto

Villa Annaberta Amarone della Valpolicella

  • Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
  • Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
Opslaan

Deze Amarone is rijk van smaak met veel donker bosfruit, melkchocolade, ceder en truffel. Deze rode wijn is krachtig en tegelijk boterzacht. Bekroond met platinum door Decanter. 

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
29,50
177,00 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Krachtig en tegelijk boterzacht

Mooi ontwikkeld diep warm rood/zwart. Verleidelijk, weelderig bouquet van zwarte kersenlikeur, pruimen, bosbes, cacao, vanille en Italiaanse specerijen. Kamerbreed, vettig en rijk gelaagd van smaak met massa’s zoet donker bosfruit, melkchocolade, ceder en truffel. Krachtig en tegelijk boterzacht met spanning en enorme lengte. Majestueuze, rijk gelaagde Amarone met spanning. 24 maanden gerijpt op eiken. Lekker bij stoofpot van wild zwijn, ossobuco en Parmezaan. 45% Corvina, 30% Rondinella, 25% Corvinone. 15% alc. Nu al heerlijk, oplegbaar tot 2035.
  • Https& Ossobuco
  • Https& Wild zwijn
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Parmezaan
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2019
Alcoholgehalte15 %
Houtrijping24 maanden
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2035
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer5750000103663
ArtikelnummerE103444
Awards
  • Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
  • Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
Villa Annaberta Amarone della Valpolicella
''Majestueuze, rijk gelaagde Amarone met spanning''

De wijnen van Villa Annaberta zijn een ode aan Annalberta, de vrouw van Diego Cottini. De familie Cottini begon ooit met slechts 20 hectare wijngaard, maar bezit inmiddels 140 hectare in Veneto. Diego Cottini heeft als doel om traditioneel vakmanschap te combineren met een zo milieuvriendelijke aanpak. De passie van de familie wordt geleid door duurzaamheid. Elke stap in het proces wordt nauwlettend in de gaten gehouden en gecontroleerd om kwaliteit en traditie te garanderen. In 1995 is de kelder van het wijnhuis compleet gerenoveerd om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken.

Amarone

Tijdens een ‘Amarone oogst’ worden alleen de gezondste druiven geplukt om in te drogen. Het is een kostbaar proces, want de condities moeten optimaal zijn en er mag geen rot optreden. De droogtijd voor een plukrijpe Amarone tros is zo’n honderd dagen, soms nog langer, en vereist veel kennis en ervaring. De Corvina, Rondinella en Corvinone druiven worden vervolgens (gedeeltelijk) ontsteeld, geperst en vergist. Doordat de concentratie van de most zo hoog is, kan de vergisting wel enkele maanden duren. Daarna kan de rijping in houten vaten eindelijk beginnen. Bij Amarone gist de wijn volledig uit, waardoor alle suikers in alcohol worden omgezet.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Villa Annaberta Amarone della ValpolicellaVilla Annaberta Amarone della Valpolicella
VAN HET WIJNHUIS
"Goed in balans, elegant en rijk genuanceerd. De Amarone della Valpolicella is het resultaat van het een zorgvuldig productieproces. Hoe langer u deze wijn bewaart, hoe meer rijkdom wordt ontwikkeld. De eerste slok is slechts het begin. Villa Anneberta is in harmonie met de natuur en alles wat we doen moet een duurzame keuze zijn," aldus Annaberta Cottini

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?