Grand Cru Modellen Vatencollectief

Het Vatencollectief biedt u de kans om van 6 'Grand Cru' kwaliteitswijnen te genieten aan een uitzonderlijk lage prijs  (€ 6,99 - € 9,99 per fles).

Model 'Grand Cru Médoc'

Cabernet Sauvignon laat zich gelden in deze wijn. Diep donker en krachtig. Met een volle smaak van zwarte bessen, vanille en cederhout. Ontwikkelt zich ook uitstekend op de langere termijn door zijn stevige tanninestructuur.

Normale prijs Grand Cru Médoc tussen € 40 en € 150 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Médoc

Model 'Grand Cru Saint-Emilion/Pomerol'

Dit model wordt gemaakt van Merlot. Het eindresultaat is een fluweelzachte, ronde en romige wijn. Volop mollig rood fruit, mokka, geroosterd eikenhout en wat kruidigheid. De lagering in eiken vaten zal natuurlijk waarneembaar zijn, maar nooit domineren. Precies zoals de grote wijnen uit Saint-Émilion en Pomerol worden gemaakt.

Normale prijs Saint-Emilion/Pomerol tussen € 20 en € 100 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Saint-Emilion

Model 'Super Bourgogne'

In dit model wordt de beste ‘Bourgondische’ Pinot Noir van 2018 aangevuld met de molligheid van Merlot en/of de kracht van Cabernet. Analoog aan de Super Tuscans, waar de inheemse Sangiovese ook wordt verrijkt met Cabernet en/of Merlot. Met als resultaat een complex kruidige klasse Super Bourgogne ‘om op te kauwen’.

Normale prijs Bourgogne tussen € 20 en € 40 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Médoc

Model 'Grand Vin de Meursault'

Net als de grote witte Bourgognes wordt de meest veelbelovende Chardonnay van de oogst niet alleen gelagerd in deels nieuw eiken vaten, maar er ook in vergist. Met als resultaat een volle, fruitrijke wijn met rokerige weelde en een hint van vanille.

Normale prijs Meursault rond € 35 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Meursault

Model 'Amarone'

In dit model wordt gezocht naar de meest veelbelovende wijn gemaakt van ingedroogde druiven als Corvina, Primitivo, Aglianico, Sangiovese, Molinara, Negroamaro en Rondinella. Om in eiken vaten uit te groeien tot een weelderig rijke Amarone-stijl, vol zalvend zoetfruitige rijkdom met vanille en cacao.

Normale prijs Amarone rond € 25 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Super Tuscan

Model 'Super Tuscan'

Gemaakt van Merlot, Cabernet en Sangiovese, net als de grote Super Tuscans uit Bolgheri. Stevig en diep van smaak barstensvol vleeskersen, wilde bramen, donkere chocolade en een vleugje aardse truffel. De houtlagering zorgt voor een extra dimensie aan diepgang, vanille en structuur.

Normale prijs Super Tuscan tussen € 25 en € 350 per fles.

Prijsindicatie: € 6,99 - € 9,99 per fles.

Grand Cru Model Vatencollectief Super Tuscan

De genoemde prijzen zijn minimum- en maximumprijzen per fles, inclusief btw en vatrijping. Dozen van 12 flessen.

Naar boven