Deze romige top Garnacha heeft het allemaal: intens rijk fruit dankzij de 54 jaar oude stokken en impressies van zwoele kruiden, walnoot, vanille en ceder. 93/100 James Suckling punten! Bekijk de proefnotitie(s)
Smaakprofiel
Stevig, zacht & romig
Druivenras
Garnacha
Herkomst
Spanje, Carinena
14,49
86,94(Per doos van 6)
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Altijd blind geproefd.
Gratis retourneren.
Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
Een heel jaar gratis levering aan huis. Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling
Ondoorzichtig purperrood. Rijk gelaagd, levendig, krachtig en tegelijk zijdezacht en soepel. Vol bosbes, zwarte kers, aardbei, framboos, rozen, viooltjes en wilde kruiden. Houtrijping geeft subtiel ceder, cacao en vanille. Prachtige balans en enorme lengte. Grote op eiken vertroetelde top Garnacha van oude stokken. De wijngaarden liggen op 650 meter hoogte wat zorgt voor de bijzondere frisheid. 6 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Garnacha van 55 jaar oude stokken. 14,5% alc. Nu van genieten tot 2028. Lekker bij lamsbout, gebraden eend met geroosterde wortelgroenten, stoofschotels en gevulde tomaten met courgette en tijm.
Garnacha is van oorsprong een Spaanse druif, maar veel liefhebbers kennen hem ook onder de naam Grenache in Frankrijk en Cannonau op Sardinië. Na Tempranillo is het de meest aangeplante druif in Spanje. Hij is hier helemaal op zijn plek vanwege de warme en droge gebieden. Het is een lang rijpende druif, waardoor de tannines goed rijp worden en er volle en geconcentreerde rode wijnen van worden gemaakt.
SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD
Wijnverhalen
VAN HET PROEFPANEL
"Heel even dachten we dat we een Vacqueyras hadden geproefd. Je weet wel, die beroemde appellation uit de Rhône. En een hele
mooie ook! Maar toen we het etiket beter lazen, bleek het wel om dezelfde
druif te gaan (Garnacha = Grenache). Echter niet afkomstig uit Frankrijk, maar
uit Spanje."
WIJN & GERECHTEN
Langzaam gegaarde lamsbout met een marinade van knoflook en rozemarijn is het ideale gerecht bij een Grenache of Garnacha, waarbij de kruidigheid van zowel de Spaanse rode wijn als het gerecht extra goed benadrukt wordt. Heerlijk met rijst, courgette en gevulde tomaten erbij.