2016 | Nieuw-Zeeland, Marlborough

Two Rivers 'Clos des Pierres' Chardonnay Marlborough

Rijke witte wijn die een knipoog maakt naar de intensiteit van een Bâtard-Montrachet. Een houtgerijpte Chardonnay met een lekkere bite en veel frisse tonen. Fantastisch bij tarbot in botersaus.
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivensoort
    Chardonnay
  • herkomst
    Nieuw-Zeeland, Marlborough
21,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Net zo intens als een Bourgogne Chardonnay

"Krachtig blinkend diep goudgeel. Ongefilterd en ongeklaard, daardoor een fractie troebel. Bourgondisch rijk van geur met rokerige citrus, roomboter, karamel, geroosterd eikenhout en een prachtige mineraliteit. Kamerbreed en vol van smaak met ladingen citrus, witte perzik en geroosterd eikenhout. Goed stevig van textuur met een lekkere bite en veel frisheid. Uitbundig rijke Chardonnay met een knipoog naar de enorme intensiteit van een Bâtard-Montrachet. 11 maanden gerijpt in Franse eiken vaten waarvan 25% nieuw. 100% Chardonnay. 13,5% alc. Nu al heerlijk op dronk, oplegbaar tot 2023. Perfect bij tarbot in botersaus."
Specificaties
Art.nr.680846
Jaargang2016
LandNieuw-Zeeland
RegioMarlborough
DruivensoortChardonnay
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Houtrijping11
AfsluitingSchroefdop
Alcoholgehalte13.50
Serveertemperatuur12
WijnsoortWitte Wijn
EAN-nummer9421901947163
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2023
AllergenenBevat Sulfieten
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Rijke Chardonnay met zeer hoge intensiteit"

Voor David Clouston, maker van de Two Rivers wijnen, staat het als een paal boven water: het fruit dat hij voor zijn wijnen gebruikt mag alleen afkomstig zijn van de allerbeste percelen op die afzettingen, van de zonnigste plekjes. David deed jarenlange ervaring op in wijngaarden over heel de wereld, maar vestigde zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough, om daar uitsluitend nog topwijnen te gaan maken.

De druiven van deze sublieme Chardonnay zijn voor 100% met de hand geplukt. Daarna heeft de wijn 11 maanden mogen rijpen op Franse eiken vaten, waarvan 25% nieuwe vaten. ‘ De helft van de wijn onderging dan nog een malolactische fermentatie. David Clouston koos voor zachte persing van hele trossen, om de optimale kwaliteit van het sap te bereiken.

De terroir waar deze druiven groeien ligt in de Wairau Valley, waar veel gesteente is, vandaar ook de benaming 'Clos des Pierres'. Dit gesteente houdt de warmte goed vast, en geeft dit tijdens de koelere nachten langzaam af, waardoor de druiven perfect op temperatuur blijven, en kunnnen rijpen tot een topkwaliteit. Dat proef je!

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven