Two Rivers 'Altitude' Sauvignon Blanc
- SmaakprofielIntens, rijk & complex
- DruivenrasSauvignon Blanc
- HerkomstNieuw-Zeeland, Marlborough
Rijke textuur en prachtige complexiteit
-
Kip
-
Zalm
-
Crottin de Chavignol
Wijnsoort | Witte Wijn |
---|---|
Land | Nieuw-Zeeland |
Druivenras | Sauvignon Blanc |
Regio | Marlborough |
Smaakprofiel | Intens, rijk & complex |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 8719418009056 |
Art.nr. | 680948 |

Voor David Clouston, maker van de Two Rivers wijnen, staat het als een paal boven water: het fruit dat hij voor zijn wijnen gebruikt mag alleen afkomstig zijn van de allerbeste percelen op die afzettingen, van de zonnigste plekjes. David deed jarenlange ervaring op in wijngaarden over heel de wereld, maar vestigde zich in 2004 in zijn geboortestreek Marlborough, om daar uitsluitend nog topwijnen te gaan maken.
Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc
De Two Rivers Altitude Sauvignon Blanc komt van een ‘single vineyard‘ in de zuidelijke valleien van Marlborough, waar de bodem bestaat uit klei en leem op een ondergrond van gesteente. Deze wijngaard produceert rijpe en zeer aromatische Nieuw-Zeelandse wijnen met structuur. Dit komt onder andere door de dunne toplaag, goede drainage en relatief lage vruchtbaarheid van de bodem.
De stokken worden teruggesnoeid tot slechts één tros per scheut voor optimale concentratie en smaakintensiteit. Al het blad rondom de trossen wordt verwijderd om optimale rijpheid te krijgen en ‘groene‘/onrijpe aroma‘s te vermijden. De wijn ondergaat 10 maanden rijping op eigen gistcellen ('sur lie') in een 'concrete egg': een eivormig betonnen fermentatievat waar 40% van de wijn in rijpt. 60% van de wijn rijpt vervolgens op medium getoaste Franse eiken vaten. De Marlborough Sauvignon Blanc rijpte daarna 10 maanden op zijn eigen gistcellen die regelmatig geroerd worden voor meer structuur en complexiteit. Een klein gedeelte van de wijn ondergaat malolactische fermentatie voor een vettere textuur. De wijn wordt niet geklaard en slechts licht gefilterd voor botteling. En dat alles met een groots resultaat!

David Clouston, de eigenaar en wijnmaker van Two Rivers, houdt van deze unieke 'single vineyard' Marlborough Sauvignon Blanc vanwege de puurheid en kracht van deze wijn. "Dit is alles behalve een doorsnee Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc. Maximaal rijp van smaak, doordat de druiven met de hand zijn geplukt en werden overgeheveld in een 'concrete egg tank'. Vervolgens rijpte de wijn nog 10 maanden voordat hij gebotteld werd."

Sauvignon Blanc doet het niet alleen fantastisch in de klassieke wijnlanden als Frankrijk. Ook in Nieuw-Zeeland pakte de combinatie van het terroir en het klimaat zo goed uit, dat Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc een echt begrip is geworden: veel zuur en volop tropisch fruit, zoals passievrucht. Zelf het verschil proeven? Ontdek Sauvignon Blanc!