- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCabernet Sauvignon
- HerkomstFrankrijk, Pays d'Oc
Het fruit stuift uit de fles bij het openen
-
Lamskoteletten
-
Gebraden vlees
-
Goudse kaas
-
Paté
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Frankrijk |
Druivenras | Cabernet Sauvignon |
Regio | Pays d'Oc |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Jaargang | 2019 |
Classificatie | IGP Pays d'Oc |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719420000000 |
Art.nr. | 265899 |

Dankzij de geweldige oogst Cabernet Sauvignon in 2016 bracht Truffe Noire een Black Label uit van 100% Cabernet Sauvignon. En die viel zo goed in de smaak dat deze Franse rode wijn inmiddels niet meer weg te denken is. Ook boekte de Cabernet in 2019 zoveel succes dat de Black Label wijn opnieuw een feit is. De laat rijpende druif profiteerde in 2019 van de lange en warme nazomer in de Franse Pays d'Oc. Daarom konden de Cabernet druiven van Truffe Noire in volrijpe staat geplukt worden. En dat proeft u!
Cabernet Sauvignon
De kracht van de Cabernet Sauvignon druif zit hem in zijn veelzijdigheid. De druif kan zich namelijk aan bijna elk klimaat aanpassen en nog steeds mooie rode wijnen voortbrengen. Alleen in zeer koele klimaten komt de druif niet optimaal tot zijn recht. Frankrijk is de thuishaven van Cabernet Sauvignon. Mondjesmaat worden er 100% Cabernet Sauvignon gemaakt, maar het is vooral de beroemde blend met Merlot, Cabernet Franc en soms Petit Verdot die bij het grote publiek bekend is. Deze soepele rode Pays d'Oc wijn bewijst dat ook Cabernet zonder aanvulling van andere druiven ook heerlijke wijn voortbrengt.

De geur van zwarte bessen of cassis is typerend voor een Cabernet Sauvignon wijn. De smaak is over het algemeen stevig en vol met aroma's van zwart fruit, kersen en iets van toast. Overal pakt de druif net iets anders uit. Ontdek uw favoriet.

Lamsvlees en Cabernet Sauvignon vormen bijna een magische combinatie. Of u voor lamskoteletten, een lamsburger of lamsbout gaat, u zult merken dat de wijn rijper, voller en sappiger van smaak wordt. Meer wijn & spijs inspiratie opdoen?