Tintoralba Garnacha Tintorera (Organic)
- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasGarnacha Tintorera
- HerkomstSpanje, Almansa
Bijzonder geconcentreerd en rijk van smaak
-
Biefstuk
-
Gebraden vlees
-
Oude kaas
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Spanje |
Druivenras | Garnacha Tintorera |
Regio | Almansa |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2018 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | DO Almansa |
Houtrijping | 3 maanden |
Serveertemperatuur | 14 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8719418010427 |
Art.nr. | 620538 |
awards | |

De bevlogen wijnmaker Pedro Sarrión had maar één doel: de potentie van de onbekende Garnacha Tintorera druif laten zien in een uniek terroir en dat is gelukt! Hij zette niet alleen deze druif op de kaart maar was ook de eerste die een variant met biologische wijn produceerde. De Garnacha Tintorera is ook wel bekend als ‘Alicante Bouschet’ en is één van de weinige blauwe druiven met rood vruchtvlees. Normaal dankt Spaanse rode wijn zijn kleur namelijk aan de blauwe schil. Omdat de druif relatief klein is, resulteert het in een wijn met veel meer kracht en een diepere kleur.
Garnacha Tintorea
Deze druif komt het beste tot zijn recht in een warm en droog klimaat en past daarom perfect in de Spaanse regio Almansa. Het is in zo’n soort klimaat alleen moeilijk om de frisheid in een wijn te behouden. De wijngaarden, gelegen bij het pittoreske dorp Higueruela, liggen echter op zo'n 1000 m boven zeeniveau en is daardoor heerlijk fris. De druif kent lage opbrengsten door de arme bodem en het warme klimaat.

Maak kennis met Edro Sarrión, biologisch wijnmaker van het Spaanse huis Tintoralba. "Mijn doel is om de natuurlijke omstandigheden waarin de druif groeit naar voren te brengen in de wijn, zodat het een mooie weerspiegeling van het terroir is. Het is de magie van de wijn die je altijd blijft verrassen. Ik geniet elk jaar het meeste van de nieuwe oogst."

Deze wijn is heerlijk om op zichzelf te drinken, maar komt nog beter tot zijn recht met een lekker gerecht, zoals een vleesstoofschotel met pure chocolade. Het rijke karakter van het stoofvlees, de kruiden en het vleugje chocola maakt het geheel een geweldige combinatie.