2017 | Italië | Veneto

Tinazzi Amarone della Valpolicella

Opslaan

Van het befaamde huis Tinazzi: een krachtige en gelaagde Amarone della Valpolicella vol donkere kersen, bessen, vanille, cacao en gedroogde specerijen. Om van te genieten bij een stevige maaltijd.

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
44,99
269,94 (Per doos van 6)
Niet op voorraad
  • Altijd blind geproefd.
  • Gratis retourneren.
  • Slimme keuze: gratis verzending met Wijnbeurs Plus
    Een heel jaar gratis levering aan huis. Bespaar 2,95 tot 5,95 per bestelling

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Gelaagd van smaak

Diep warm donkerrood/zwart. Zeer krachtig, complex en rijk van geur met kersenbonbons, cassis en weelderig, zoetkruidig eiken. Krachtig, breed en gelaagd van smaak met verleidelijk donker kersenfruit, mooi geïntegreerd eiken, zwarte bessen, vanille, cacao en gedroogde specerijen. Zeer extractrijke Amarone met imponerende lengte. Fraaie balans. 70% Corvina, 20% Corvinone, 10% Rondinella. 15% alc. Lekker bij kruidig wild, suddervlees en gerechten met gorgonzola. Nu al heerlijk, drinken tot 2032.
  • Https& Hert
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Gorgonzola
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Corvinone, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Jaargang2017
Alcoholgehalte15 %
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2032
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8012165002401
Artikelnummer631877
"Zeer extractrijke Amarone met imponerende lengte"

Van het befaamde Amarone-huis Tinazzi selecteerden we een prachtige Amarone della Valpolicella: een imposante Italiaanse rode wijn uit Veneto. Traditioneel wordt deze rode wijn gemaakt van drie druiven: Corvina, Corvinone en Rondinella. Die druiven worden na het oogsten voor enkele maanden ten droge gelegd, gevolgd door een fermentatie waar de wijn zijn enorme complexiteit aan dankt. 

SPECIAAL VOOR JOU GESELECTEERD

Wijnverhalen