• Terre-del-Barolo-'Rocche-di-Castiglione'-Barolo-Riserva
2009 | Italië, Piëmonte

Terre del Barolo 'Rocche di Castiglione' Barolo Riserva

Hemelse Barolo Riserva met romige en satijnzachte smaak. Stal met zeldzaam hoge score van 19,5/20 punten de show. Afkomstig van Rocche di Castiglione, één van de top wijngaarden van het wijnhuis.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Nebbiolo
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
49,00
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Romig en satijnzacht met lange finale

Diep robijnrood met fluwelen rand. Edel en complex, als een Barolo concert van geuren: “tar and roses”, mahonie, aardsheid, choco, truffel, vanille en zwarte kers. De smaak is een en al charme met framboos, witte chocolade, ceder, leer en iets van rozen. Romig en satijnzacht van stijl met lange finale. Hemelse Riserva uit topgebied én topjaar met zalvend lange nasmaak. 14% alc. Nu tot 2037.
Specificaties
Art.nr.612229
Jaargang2009
LandItalië
RegioPiëmonte
DruivensoortNebbiolo
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Houtrijping18
AfsluitingKurk
Alcoholgehalte14.00 %
Serveertemperatuur19
WijnsoortRode Wijn
EAN-nummer8002579963863
Op dronk vanaf2017
Op dronk tot2037
AllergenenBevat Sulfieten
ClassificatieDOCG Barolo
awards
  • Terre-del-Barolo-'Rocche-di-Castiglione'-Barolo-Riserva
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
"Een en al charme met framboos, chocola en rozen"

Nebbiolo, een druif die al eeuwenlang bestaat, maar ondanks zijn rijke historie niet altijd in trek geweest. Lange tijd waren de zuren van de wijn veel te overheersend. Toch werd de druif volop ingezet, maar wel als basis van zoete wijn. Pas na de negentiende eeuw nam de populaireit weer toe. Vanaf toen werden er moderne wijntechnieken toegepast, waaronder de voor Nebbiolo zo belangrijke malolactische vergisting.

Nebbiolo druif

Nebbiolo is nu onlosmakelijk verbonden aan de volle Barolo wijnen. Door de vele tannines in de schil en de typerende hoge zuurgraad zijn dit wijnen met een ongelooflijke bewaarcapaciteit, vaak wel zo'n 30 jaar! Direct na de vinificatie bevatten de wijnen nog strenge tannines, waardoor ze nog niet drinkbaar zijn. Na een lange rijping van minimaal 18 maanden op eikenhouten vaten wordt Barolo een stuk zachter. Dan komen ook de typische Nebbiolo smaken naar de voorgrond van rozen, kersen, leer en anijs.

Nebbiolo komt het beste tot zijn recht in de heuvels van Piemonte en is daarmee ook de bekendste druif van de streek.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven