Tr
  • Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
2018 | Italië, Veneto

Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivenras
    Corvina, Molinara, Rondinella
  • Herkomst
    Italië, Veneto
15,99
95,94 (Per doos van 6)
flessen
Bewaar
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • Altijd blindgeproefd.
  • 100% proefgarantie.
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus.
    Een jaar lang gratis bezorging op elke bestelling.

Een stevige Ripasso die met 95/99 punten menig Amarone naar de kroon steekt. Dankzij het toepassen van de Ripasso methode is de rode wijn extra rijk en karaktervol met fruit als kers en pruim. 

Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Krachtig van smaak vol kersenfruit

Stevig warm rood/zwart. Volrijpe, fruitrijke neus met zoete kersen, blauwe pruimen en een vleug zoet eiken. Krachtig en toch rond en soepel van smaak met grip en ragfijne zuren voor de juiste balans. Rijk aan vleeskersen en pruimen met een vette textuur en een pikante finale. Stevige Ripasso die menig Amarone van tafel veegt. 12 maanden gerijpt in Franse en Amerikaanse eiken vaten. 80% Corvina, 10% Rondinella, 10% Molinara. 14% alc. Heerlijk bij pittige kazen, wildgerechten en stoofschotels. Nu van genieten tot 2028.
  • Https& Hert
  • Https& Gestoofd vlees
  • Https& Pecorino
Specificaties
WijnsoortRode Wijn, Veganistische wijn
LandItalië
DruivenrasCorvina, Molinara, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte14 %
Jaargang2018
Houtrijping12 maanden
ClassificatieDOC Valpolicella Ripasso
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2028
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8719418024165
Art.nr.611908
awards
  • Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
Reviews
Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
"Stevige Ripasso die menig Amarone van tafel veegt"

Het wijnhuis Tenuta Valleselle gooit hoge ogen met haar Valpolicella Ripasso. Het geheim van het gerespecteerde familiebedrijf is simpel. Elke verdiende euro wordt geherinvesteerd in het bedrijf en dan vooral besteed aan kwaliteitsverbetering en innovatie. 

Ripasso

Naast de Appassimento methode wordt ook de Ripasso techniek volop toegepast in Valpolicella. Voor de Valpolicella Ripasso vormt normaal gevinifieerde wijn van Corvina, aangevuld met Rondinella en vaak ook enkele andere druivenvariëteiten, de basis. Deze Italiaanse rode wijn uit Veneto ondergaat door toevoeging van de gebruikte schillen en pitten van de Amarone een tweede alcoholische vergisting. Bij deze tweede vergisting worden geur, smaak en tannine aan de Amarone-schillen onttrokken en krijgt de Italiaanse wijn meer karakter.

Steeds vaker wordt de tweede alcoholische vergisting niet opgestart door het toevoegen van de droesem van de Amarone, maar door toevoeging van ingedroogde druiven. Net als bij de klassieke techniek voegt deze methode veel geur en smaak toe aan de wijn, maar wordt voorkomen dat de pitten onaangename bitters afgeven.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Tenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso SuperioreTenuta Valleselle 'Rovertondo' Valpolicella Ripasso Superiore
VAN DE WIJNMAKER
én van de krachten van Tenuta Valleselle is wijnmaker Giuseppe Gallo die elke stap nauwgezet volgt. "De wijngaarden bevinden zich in een heuvelachtig gebied zo'n 150 tot 200 meter boven zeeniveau. De druiven zijn in oktober met de hand geoogst. Dankzij een zorgvuldige opvoeding is de wijn krachtig en elegant van smaak met zachte tannines." 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Naar boven