• Tenuta-Valleselle-'Ripa-Magna'-Corvina
2017 | Italië, Veneto

Tenuta Valleselle 'Ripa Magna' Corvina

Waardering:
89% of 100

De Tinazzi familie heeft weer knap werk geleverd, want dit is een 'Amarone trouvaille' van hoog niveau met 97 punten! Rijk, romig, maar ook fris van smaak vol zoete kersen, zwarte bessen, mokka en toast. 

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Corvina
  • herkomst
    Italië, Veneto
Normale prijs 11,99 Speciale prijs 7,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 15
Proefnotitie

Vol verleidelijke zoete kersen en getoast eiken

Intens diep donkerrood. Weldadig rijk, rond en toch fris rood en zwart fruit in de geur met toast en ceder. Zalvend breed en rijk van smaak. Vol verleidelijk zoete vleeskersen, zwarte bessen, mokka en getoast eiken. Met een solide, levendig romige structuur. Smaakt als een rijke Amarone met uitstekende frisheid. ‘Amarone trouvaille’ van hoog niveau. 100% Corvina. 13,5% alc. Lekker bij ossobuco en lasagna al ragù. Nu drinken tot 2024.
  • Biefstuk
  • Gestoofd vlees
  • Parmezaan
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina
RegioVeneto
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2017
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieIGT Verona
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8012165018013
Art.nr.611537
awards
  • Tenuta-Valleselle-'Ripa-Magna'-Corvina
Reviews 15
Tenuta-Valleselle-'Ripa-Magna'-Corvina
"Op het niveau van een rijke Amarone"

De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Tenuta Valleselle wijnen. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien. Men staat ervoor in de rij, want de wijn wordt al in meer dan 30 landen verkocht. Hun succes danken ze mede ook aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden, is hun hoofddoel. Wijnmaker Guiseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet.

De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina, geblend met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van Corvina. Een succes!

De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, en dus meer smaak. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer 2/3 maanden. Tot slot komt de wijn nog in contact met hout. Het resultaat? Een heerlijk volle rode wijn die het proeven waard is.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven