Tenuta Valleselle 'Ripa Magna' Corvina
Knap vakwerk: deze Corvina is vrijwel net zo rijk van smaak als een Amarone, maar lichter in alcohol. Levendig en stevig vol kersen en een vleugje mokka. 94/99 punten!
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivenrasCorvina
- HerkomstItalië, Veneto
Vol kersenfruit en mokka
-
Ossobuco
-
Hert
-
Lasagne met tomatensaus
-
Pasta Bolognese
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Corvina |
Regio | Veneto |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 13.5 % |
Houtrijping | 6 maanden |
Classificatie | IGT Corvina Verona |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8012165006317 |
Artikelnummer | E102657 |
Awards | |

De Tinazzi familie schuilt achter het succes van de fantastisch lekkere Italiaanse wijn van Tenuta Valleselle. Al generaties lang wordt er keer op keer vakwerk neergezet. Het familiebedrijf groeide snel uit van een lokaal wijnhuis die eerst hun wijnen op de plaatselijke markt verkocht tot een internationale kelder met aanzien. Men staat ervoor in de rij, want de Veneto wijn wordt al in meer dan dertig landen verkocht. Hun succes danken ze mede aan de aandacht die ze investeren in het productieproces in de kelder. Hun hoofddoel is kwalitatieve wijnen maken waar traditie, continu onderzoek en innovatie gecombineerd worden. Wijnmaker Giuseppe Gallo en zijn team volgen elke stap in het proces nauwgezet.
Corvina
De Corvina druif is het vlaggenschip van de wijngaarden rondom het Gardameer en de Valpolicella regio. Destijds werd de Italiaanse rode wijn vaak gemaakt van minimaal 50% Corvina die geblend werd met andere lokale druiven. Al meer dan 30 jaar geleden had het wijnhuis het potentieel van deze druif ontdekt. Ze maakten dan ook een wijn die uitsluitend gemaakt werd van 100% Corvina. Een succes is wel gebleken.
Tenuta Valleselle
De oogst vindt plaats aan het eind van oktober wanneer de druiven op de stokken aan het drogen zijn. Zo bevatten ze minder water en meer suiker, om zo meer smaak te verkrijgen. De druiven gaan dan naar de pers, weken een tijdje op de schil en gaan daarna naar de stalen tank voor ongeveer twee tot maanden. Tot slot komt de Corvina wijn nog in contact met hout. Het resultaat? Een heerlijk volle Italiaanse rode wijn die het proeven meer dan waard is.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

