2015 | Italië, Veneto

Tenuta Valleselle 'Aureum Acinum' Amarone della Valpolicella

Amarone op zijn best: rijk geconcentreerd met een eindeloos lange afdronk en een krachtige volle smaak volop rokerig getoast eiken, blauwe bessen, chocolade, karamel en specerijen. Dit is genieten!

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
  • herkomst
    Italië, Veneto
35,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Enorm intens, rijk en diep van aroma

Vitaal vet purperrood/zwart met hoog concentraat. Enorm intens, diep en rijk aroma van mon chérie pralines en after eght snoepjes: melkchocolade met een vulling van cassis en kirsch, in een frisse luxe verpakking. De smaak is krachtig en vol, doorspekt met rokerig getoast eiken en blauwe bessen confituur en zit barstensvol zwart fruit, karamel, chocolade en specerijen. Grote rijk geconcentreerde Amarone met eindeloos lange afdronk. 60% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella, 5% Molinara. 18 tot 24 maanden gelagerd in Franse en Amerikaanse eiken vaten. 15% alc. Lekker bij gegrild vlees, harde gerijpte kaas en wild. Nu van genieten, oplegbaar tot 2030.
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
RegioVeneto
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte15.00 %
Jaargang2015
ClassificatieDOCG Amarone della Valpolicella
Houtrijping18 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8012165002159
Art.nr.611575
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Tenuta-Valleselle-'Aureum-Acinum'-Amarone-della-Valpolicella
"Grote en rijk geconcentreerde Amarone"

Amarone di Valpolicella is altijd een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella. Slechts een handvol andere druivenrassen is in beperkte percentages toegestaan. De druiven voor Amarone worden geplukt in de laatste tien dagen van september en de eerste week van oktober. Hele, gezonde trossen worden vervolgens te drogen gelegd in grote schuren, een proces dat Appassimento wordt genoemd. Het is van groot belang dat de druiven gezond blijven en niet door rot worden aangetast. Daarom wordt de luchtcirculatie in deze schuren zeer goed in de gaten gehouden en is er een continue controle op schimmels en rot. De trossen liggen soms tot wel vier maanden te drogen op houten of plastic stellingen, op bamboematten of hangend aan hanenbalken.

Amarone della Valpolicella

Na het drogen volgt het persen en de vergisting, die op verschillende manieren kan plaatsvinden. Rijping is vervolgens op grote vaten van Slavonisch eiken of op Franse barriques. Ook hier dus weer tal van factoren die maken dat de ene Amarone wijn de andere niet is. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote verschillen in bodem in Valpolicella.

Er zijn drie verschillende regio‘s, 13 valleien en vele subzones en crus. Het uiteindelijke resultaat is echter altijd een volle, donkere rode Italiaanse wijn met een fruitige, vrij zoete indruk. Dat is niet alleen vanwege een wat hoger restsuikergehalte, maar ook vanwege de hoge percentages alcohol en glycerol. Sommige stijlen Amarone kunnen lang rijpen, andere zijn bedoeld om jonger te drinken.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven