- SmaakprofielLicht, fris & strak
- DruivenrasPinot Grigio
- HerkomstItalië, Sicilië
Met een aangenaam frisse toets
-
Kabeljauw
-
Garnalen
-
Salade
Wijnsoort | Witte Wijn, Biologische Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Pinot Grigio |
Regio | Sicilië |
Smaakprofiel | Licht, fris & strak |
Jaargang | 2019 |
Alcoholgehalte | 13.00 |
Classificatie | IGT Terre Siciliane |
Serveertemperatuur | 8-10 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2022 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 80032700974178 |
Art.nr. | 619709 |
awards | |

De wijnbouw in Sicilië is zeer veelzijdig, net als de verschillende culturen die hier naast elkaar leven. Al in de tijd van de Grieken werden de eerste wijnstokken aangeplant en lag de focus daarnaast op olijfolie en graan. Sindsdien is het eiland door verschillende landen en volkeren overheerst. Pas vanaf de 19e eeuw hoorde Sicilië officieel bij Italië.
Siciliaanse wijn
Tot aan de jaren '60 werden er voornamelijk likeurwijnen uit Marsala geproduceerd. Maar sinds 1990 is er een flinke moderniseringsslag gemaakt, wat de kwaliteit absoluut ten goede is gekomen. Zo zijn er moderne vinificatietechnieken en een drastische productieverlaging toegepast door ervaren wijnmakers. Het resultaat? In de tussentijd hebben maar liefst 22 gebieden die een DOC classificatie toegekend gekregen.
Pinot Grigio
De belangrijkste druiven van het zonovergoten Sicilië zijn zonder twijfel Nero d'Avola, Pinot Grigio, Inzolia, Grillo, Catarrato en Trebbiano. De vulkaan de Etna heeft grote invloed op de wijnbouw. Door de vulkanische bodem en het koelere klimaat wordt de Italiaanse witte wijn gekenmerkt door mineralen en een frisse twist.

Deze biologische, knisperfrisse én zuivere Pinot Grigio past perfect bij schelpdieren, zoals venusschelpen. En de zachte afdronk gaat heel goed samen met de romige smaak van pasta. Daarom schenken we deze witte wijn maar wat graag met dit heerlijke Italiaanse pastagerecht waar we spontaan trek van krijgen. Bekijk het volledige recept!

"Deze levendige biologische Pinot Grigio is op een zo’n natuurlijk mogelijke manier gemaakt, en op lage temperatuur vergist om de fruitsmaken goed te behouden. U proeft voornamelijk vers fruit, zoals appel, abrikoos en peer en een hint bloemen. Wij schenken hem bij sushi, vis, wit vlees en natuurlijk gewoon zo!" aldus Fransesco.