In samenwerking met één van de beste sommeliers van Nederland is een speciale Sommelier Selectie samengesteld. Met dit seizoen de persoonlijke wijnfavorieten van Sterren Sommelier Edger Groeneveld. Inclusief recepten van twee sterren restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, waar deze wijnen zo perfect bij smaken. Verpakt in een een luxe giftbox met Wijnbeurs schort.
Godello en Treixadura zijn dé visitekaartjes voor Spaanse witte wijn uit Galicië. Samen brachten ze deze diep gefruite en geconcentreerde wijn voort.
Proefnotitie
Intens licht groengeel. Stuivend fris van geur, ziltig, vol citrus en witte bloesem met mooie minerale expressie. Licht exotisch, fris en goed geconcentreerd van smaak met gele pruim, ananas en witte perzik. Een uitstekende terroir-Godello met body, fraîcheur en een licht ziltige afdronk. 60% Godello, 40% Treixadura. 13% alc. 3 maanden ‘sur lie’ gerijpt voor een extra rijke textuur. Nu van genieten tot 2026. Lekker bij de borrel, als aperitief, bij gamba’s, paella en ceviche van zeebaars
2021 | Frankrijk, Pays d'Oc
Domaine de la Grangette Corbières
Een zachte en rijke rode wijn vol donker fruit en het kenmerkende warmkruidige karakter van Corbières. En eervol bekroond met goud door de wijngids Gilbert & Gaillard.
Proefnotitie
Ondoorzichtig diep donkerrood. Aantrekkelijk van geur met zwoelrijp rood en zwart fruit, mediterrane kruiden en een vleug cacao. Breed, rijk en zacht van smaak vol zondoorstoofde zoete zwarte kersen, bosbessen, braambessen en rode pruimen met subtiel eiken en een warmkruidige afdronk. Uitstekende balans. Zachte, sappige Corbières vol rijk fruit. 40% Grenache, 30% Syrah, 30% Carignan. 6 maanden gerijpt in eiken vaten. 13,5% alc. Lekker bij boeuf bourguignon, cassoulet, kruidige worstjes, harde kazen en gevulde aubergine. Nu heerlijk tot 2027.
2018 | Italië, Piemonte
Fratelli A&R Unico Doppio Langhe
Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met dubbele (Doppio) Barolo Bravour en een dubbel lange vatrijping. Een krachtige dinerwijn in Barolo Riserva stijl vol aardse truffelspecerijen. 18,5/20 punten!
Proefnotitie
Stevig warm vitaal rood/zwart met diepe kern. Gelaagd Barolo Riserva-achtig bouquet met Mon Chérie kersen, Italiaanse specerijen, truffel, vanille en cacao. Breed, complex en romig van smaak vol zoete Nebbiolo druiven en kruidige aardse tonen met chocola, truffel en ceder in de lange afdronk. Krachtige, rijke dinerwijn vol aardse truffelspecerijen (Nebbiolo), cassis (Cabernet), mollige Pomerol weelde (Merlot), rode kersen (Pinot) en een snufje zwarte peper (Syrah). Complexe, houtgerijpte Super Piemontees met dubbele (Doppio) Barolo Bravour. 24 maanden gerijpt op Franse eiken vaten. 40% Nebbiolo, 25% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 10% Pinot Nero en 5% Syrah. 14% alc. Lekker bij eendenborstfilet, gebraden kip met cranberries, kalfsravioli met truffel, Parmezaanse kaas en pasta met wildsaus. Nu van genieten tot 2030+.
2019 | Portugal, Douro
Van Zellers Branco
Extreem mooi en gelimiteerd gemaakt: deze prachtige witte wijn kreeg met ruim 19/20 punten, zijn enorme rijkdom én rijpingspotentieel de Portugese ‘Meursault 1er Cru' als bijnaam.
Proefnotitie
Lichtgevend goud/groen zonder evolutie, topkleur. Gelaagd Bourgondisch bouquet van smeulend haardvuur met knapperig geel fruit, witte perzik, niet-zoete honing en vuursteen. Ongelofelijk rijk van smaak met massa’s fruit (appel, gele pompelmoes en pruim), grip en rokerige/stenige Douro kracht met een uitstekende frisheid en subtiel getoast eiken (brioche en vanille). Prachtige spanning en enorme lengte. Waaiert in het midden breed uit met stenig/mineralige finale. De Meursault 1er Cru van Portugal! Erg goed gemaakt. 13% alc. 11 maanden gerijpt op Franse eiken barriques (50% nieuw). ‘Field blend’ van Viosinho, Rabigato en Codega. Slechts 2330 flessen geproduceerd, gebotteld in juli 2021. Lekker bij tong in botersaus, gegrilde langoustines en kreeft. Nu van genieten tot 2030+.
2021 | Oostenrijk, Weinviertel
Setzer 'Golden' Grüner Veltliner
Deze Grüner Veltliner bewijst met 18/20 punten dat het tophuis Setzer elk jaar weer excelleert. Rijk en fris met een peperige crunch, krokant, fruit en een licht ziltige afdronk.
Proefnotitie
Intens licht groengeel. Stuivend van geur met citrus, groene pruim, limoen en een vleug witte peper. Geconcentreerd en krokant fruitig van smaak vol gele pompelmoes, pruim, appel en kweepeer met die voor Grüner kenmerkende peperige crunch en frisse, licht ziltige afdronk. De voor Grüner Veltliner topoogst 2021 geeft een intens karakter. Opnieuw uiterst koopwaardig met 18/20 Wijnbeurs punten! 100% Grüner Veltliner. 12,5% alc. Lekker bij asperges, gebakken witvis, sushi, artisjokken, (gerookte) ham en vis, geitenkaas. Nu van genieten tot 2025.
2020 | Griekenland, Drama
Idisma Drios Assyrtiko
De druif Assyrtiko is het visitekaartje van Griekenland en hier is het bewijs: krachtig en fris vol fruit, toast en met de typerende Griekse vulkanische crunch. Fenomenaal mooi: 19/20 punten!
Proefnotitie
Intens groengeel. Unieke geur van sinaasappel, knapperig groen fruit en cederhout met gezouten citroen. Krachtig en fris van smaak met gele grapefruit, knapperige groen/gele pruim, levendig fris limoenzuur, subtiel geroosterd eikenhout en een romige textuur. Combineert de krokante frisheid van de Assyrtiko druif en de vulkanisch minerale crunch van Griekenland met het subtiele eikenhout. Fenomenaal mooi! Vergist en daarna 6 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. 100% Assyrtiko. 13,5% alc. Lekker bij gegrild lam met citroen, honing en munt, gegrilde langoustines en milde gele curry’s. Nu van genieten tot 2026.
Specificaties
Allergenen
Sulfieten
Flesinhoud (in L)
0.75
EAN-nummer
8719418047997
Artikelnummer
E105308
Reviews
"Wijnen en recepten geselecteerd door een sterren sommelier’’
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
SOMMELIER VAN HET SEIZOEN
Edger Groeneveld is één van de meest ervaren sommeliers van Nederland. Na 20 jaar sommelier van het Koetshuis in Bennekom, is hij sinds 2016 de gepassioneerde Maître-sommelier van Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. Als geen ander weet hij de juiste combinatie tussen wijn en spijs te maken. Edger werd in 2011 uitgeroepen tot ‘Sommelier van het jaar’ en is sinds 2019 SVH Wijnmeester.Ook is hij al 22 jaar bestuurslid van het Nederlandse Gilde voor Sommeliers.
SOMMELIER SELECTIE
Een nieuwe samenwerking met Michelin restaurants in Nederland en België! Met elke seizoen een ander sterrenrestaurant én sommelier in de hoofdrol. Een unieke kans om de wijnen en recepten van een toprestaurant thuis te ervaren. Een sommelier weet als geen ander de perfecte wijn bij een gerecht te kiezen om de smaken optimaal tot hun recht te laten komen.