2012 | Italië, Toscane

Sirena Chianti Riserva

Met deze complexe Chianti Riserva met pit, molligheid en volop vleeskersen en braambessen waant u zich in de Toscaanse wijngaarden. Lekker bij risotto met champignons of verse pasta.

  • Smaakprofiel
    Complex, krachtig & vol
  • Druivensoort
    Sangiovese
  • herkomst
    Italië, Toscane
Normale prijs 9,99 Speciale prijs 8,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met een toets chocolade

Heerlijk romig en vol van geur met impressies van donker fruit, kokos en vanille. Mondvullend stevig van smaak met dikke vleeskersen, sappige braambessen, Italiaanse kruiden en een toets chocolade. Complexe, levendige Chianti Riserva met pit en molligheid. 100% Sangiovese. 13% alc. 18 maanden gelagerd in eiken vaten. Heerlijk bij kalfsoesters in roomsaus en risotto met champignons. Nu van genieten tot 2023.
Specificaties
ProductnaamSirena Chianti Riserva
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortSangiovese
RegioToscane
SmaakprofielComplex, krachtig & vol
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2012
ClassificatieDOCG Chianti
Houtrijping18 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2023
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8003207112042
Art.nr.613792
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Sirena-Chianti-Riserva
"Complexe en stevige Chianti Riserva uit Toscane"

In het rijtje van befaamde Italiaanse rode wijnen mag Chianti uit Toscane natuurlijk niet ontbreken. Chianti wijn is helderrood van kleur en stevig, vol en complex van smaak. Aroma's van kersen, Italiaanse specerijen en hout komen duidelijk naar voren, evenals de aanwezige tannines. Chianti wordt gemaakt van de Sangiovese druif: soms 100% Sangiovese en soms aangevuld met Canaiolo of internationale druiven, zoals Merlot, Cabernet of Syrah om de zuren en tannines te compenseren. Bij gewone Chianti zijn zelfs witte druivenrassen toegestaan. In elk geval moet de blend minimaal 80% Sangiovese bestaan om als Chianti op de markt te komen. 

Chianti wijn

Chianti is niet altijd in trek geweest. Door de strenge zuren van Sangiovese werd de Italiaanse wijn geblend met de witte Trebbiano druif of er werden ingedroogde druiven toegevoegd om de wijn te verzachten. Hierdoor werd de wijn wel drinkbaar, maar de kwaliteit liet te wensen over. Echter bleek Canaiolo of Colorino in de blend wel goed uit te pakken. Inmiddels weten de wijnmakers wel beter en leveren ze prachtige resultaten af. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven