Selectiemethode Wijnbeurs

20-puntensysteem en blinde proeverijen

Jaarlijks worden er meer dan 2000 wijnen geproefd door het vijfkoppige proefpanel. Al sinds 1976 selecteert de Wijnbeurs op basis van punten die worden toegekend tijdens blinde proeverijen. Zo beoordelen we een wijn niet op het mooie château of de goede reputatie wijnboer, maar op de kwaliteit die in het glas zit. En dat proeft u!

Hoe gaat zo'n blinde proeverij precies in zijn werk? Bekijk hieronder de video:

Voor het 20-puntensysteem geldt dat een wijn met een score van 12 punten of minder wordt beschouwd als niet interessant. Tussen 13 en 14 punten middelmatig. Van 14 tot en met 16 punten als goed. Van 17 tot en met 18 punten spreekt men van zeer goede wijnen en van 19 tot en met 20 punten van buitengewoon.

Bij de Wijnbeurs worden alleen wijnen met 16 punten en meer geselecteerd. Hierdoor blijft de kwaliteit van de wijnen altijd op het gewenste hoge niveau en bent u zeker van de uitstekende kwaliteit. Mede daarom werken we met 100% proefgarantie op alle wijnen.

De evaluatie van de blindproeverij is gebaseerd op de volgende criteria:

KleurKleur

Kleur

Helderheid, intensiteit en diepgang. Kenmerkend voor het type wijn? Juiste kleurschakering voor zijn leeftijd?

GeurGeur

Geur

Palet aan waarneembare geuren: primair, secundair en tertiair. Ook de intensiteit en de vluchtigheid valt onder de geur.

SmaakSmaak

Smaak

Harmonie (balans), complexiteit, diepgang, finesse, mondgevoel, tannine, karakter en lengte van de afdronk.

TotaalTotaal

Totaal

De afzonderlijke punten van geur, kleur en smaak worden bij elkaar opgeteld en genoteerd als totaal eindcijfer.

Naar boven