Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Champagne

3 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren
    • Delahaie Brut Premier Champagne
    Delahaie Brut Premier Champagne
    Frankrijk | Champagne
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    35,99
    • Delahaie Brut Premier Champagne (375 ml)
    Delahaie Brut Premier Champagne
    Frankrijk | Champagne
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    19,99
    • Delahaie Brut Premier Champagne Grand Cru
    Delahaie Champagne Sublime Brut Grand Cru
    Niet op voorraad
    Frankrijk | Champagne
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    45,99

3 producten

resultaten per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Wijn uit Champagne

Champagne is de populaire mousserende wijn uit de gelijknamige Franse streek. Alleen de bubbels die daar volgens de juiste richtlijnen worden gemaakr, mogen de naam champagne op het etiket dragen. Mousserende wijnen uit andere landen of zelfs gebieden in Frankrijk mogen deze naam niet gebruiken. De mythe rondom champagne is ontstaan rond 1670; de monnik Dom Pérignon zou de geestelijke vader zijn. Deze wijn is uitgegroeid tot de meest prestigieuze mousserende wijn. Wat maakt champagne nou zo speciaal? Dat komt vooral door de ondergrond. De bodem in de Champagnestreek bestaat grotendeels uit kalk en krijt. Vroeger was de streek een binnenzee en met het terugtrekken van het water is er een dikke laag fossielen achter gebleven. Het is die specifieke bodemsamenstelling die bijdraagt aan het karakter van de mousserende wijnen uit de streek. Kalksteen zorgt voor een goede wateropname en de bodem werkt ook nog eens als een soort kacheltje. Zonnewarmte van overdag wordt makkelijk opgenomen en het 's nachts weer afgegeven. De bodem is dan ook essentieel voor de uiteindelijke kwaliteit van mousserende wijnen. Het grootste deel van de wijnen wordt gemaakt van het sap van drie druivensoorten. Dat zijn Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Elk champagnehuis heeft zijn eigen recept. Over het algemeen zijn champagnes blends van verschillende jaargangen, maar als het een uitzonderlijk goed jaar is, kan een champagnehuis ook een vintage champagne maken en een mousserende wijn van één jaargang maken. 

Champagne Brut

De term ‘Brut’ op het etiket geeft aan dat het gaat om een droge wijn. Het is dus geen kwaliteitsaanduiding. Brut wordt, wanneer het om champagne gaat, het meest gedronken. Het is een droge champagne, maar niet beendroog. Om als koper van champagne te weten wat je in huis haalt, is het goed om te weten welke termen er zijn en wat daarmee bedoeld wordt.

Champagne droog of zoet

Of een Champagne droog of zoet is, is makkelijk te zien aan bepaalde termen op het etiket. Daarom kan je hieronder een kort overzicht vinden van de verschillende mogelijkheden met daarbij het aantal gram restsuiker dat in de champagne over is gebleven per liter.

  • Brut Nature: minder dan 3 gram restsuiker per liter en dus de droogste champagne
  • Extra Brut: 0 - 6 gram restsuiker per liter
  • Brut: minder dan 12 gram restsuiker per liter
  • Extra Sec / Extra Dry: 12 - 17 gram restsuiker per liter
  • Sec: 17 - 32 gram restsuiker per liter
  • Demi-Sec: 32 - 50 gram restsuiker per liter
  • Doux: meer dan 50 gram restsuiker per liter en dus zeker de zoetste champagne

Zoete Champagne

Wij Nederlanders kopen meestal rond de jaarwisseling onze champagnes en vaak gaat het om een wat zoete champagne. Dat is maar beter ook, want die champagne wordt vaak naast de oliebollen gegeten. Eigenlijk is het zonde van de champagne en kunnen we naast de oliebollen beter een glas water zetten. Het advies is dan ook om eerst met de champagne te proosten, te drinken en daarna pas aan de oliebollen te beginnen. Of je houdt van een droge of zoete champagne, is geheel aan jou. Het ligt niet alleen aan jouw voorkeur, maar ook aan wat erbij gegeten wordt. Bij zoete gerechten past een zoete champagne, maar bij een borrelmoment of een feestelijk moment waarop het wordt geproost, kan een droge champagne heel goed.

Champagne aanbieding

Bij wijnbeurs.nl willen we de beste champagne aanbieding voor jou vinden. Onze champagnes zijn daarom ook scherp geprijsd en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Elke wijn in ons assortiment wordt uitgebreid geproefd zodat wij jou kunnen voorzien van de beste champagnes met de juiste proefnotities.

Korting op Champagne

Champagne straalt luxe uit. Deze mousserende wijn geeft nog een extra feestelijk tintje aan het moment van proosten. De prijs voor een fles champagne ligt nu eenmaal in een wat hoger segment dan veel andere wijnen. De grond in het gebied is dan ook aan de prijs en dan zijn de kosten voor het met de hand plukken van de druiven, het lang laten rijpen in kelders en in speciale, stevigere flessen nog niet eens meegerekend. Toch vinden wij het bij wijnbeurs.nl belangrijk dat je een mooie fles champagne in huis kunt halen voor een goede prijs of zelfs met korting.

Kopen van Champagne

Champagne kopen kan makkelijk en snel bij wijnbeurs.nl. Wil je meer weten van de champagne die je wil kopen? Kijk dan bij de specificaties die bij de betreffende wijn staan. Daar vind je meer informatie over welke druivenrassen er zijn gebruikt, het smaakprofiel, de serveertemperatuur en tot wanneer de champagne op dronk is. Champagne kopen was nog nooit zo makkelijk.

Champagne bestellen

Je wil natuurlijk de champagne bestellen die bij je past. Daarom zorgen wij ervoor dat elke wijn en elke champagne voorzien is van de juiste informatie. Zo kan je de juiste champagne bestellen. Zo zijn alle champagnes voorzien van een smaakprofiel en een proefnotitie. In de proefnotitie kan je lezen hoe de champagne smaakt, maar eronder vind je ook wat een goede wijn en spijs combinatie is. Champagne past erg goed bij vis en schaaldieren, maar kan zich ook prima alleen staande houden. Champagne kan dan ook op elk moment. Verras je partner eens met een uitgebreid ontbijt op bed met een glas champagne erbij. Met zo’n champagneontbijt is bijna iedereen wel te verrassen.

Naast de proefnotities zijn er ook specificaties bij de wijnen te vinden. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de serveertemperatuur, de druiven die zijn gebruikt of naar wanneer de champagne op dronk is en tot wanneer dat is? Het staat allemaal bij de wijnen vermeld, net als reviews van de wijnen. Onze klanten kunnen zelf reviews achterlaten zodat je kunt zien wat andere mensen van de champagne vonden. Indien je ingelogd bent, kan je als geregistreerd gebruiker ook zelf een review achterlaten.

Je Champagne bezorgen

Je hoeft niet zelf te zeulen met dozen champagne. Bij wijnbeurs.nl kan je gewoon je bestelling thuis laten bezorgen. Wat vooral belangrijk is bij champagne en andere mousserende wijnen, is om de fles eerst te laten rusten voordat de champagne geopend wordt. Vooral wanneer de champagne net is bezorgd, kunnen de flessen wat geschud zijn. Als je de fles toch al snel wilt openen, zet de fles dan rechtop om tot rust te laten komen. Wil je de net bezorgde champagne pas na een paar dagen of maanden openen, leg de fles dan neer op een koele en donkere plek.

Champagnefles

Champagne wordt geleverd in een zware dikke fles en dat is niet zonder reden. De druk in een fles champagne is hoog, 6 bar zelfs en dat is meer dan in een autoband. Het is dan ook niet zo gek dat een fles een beetje rust nodig heeft na de bezorging. Oorzaak van die druk is de koolzuur die zich in de fles heeft opgebouwd tijdens de twee vergisting op de fles. Champagne begint als een stille wijn, oftewel een wijn zonder bubbels. De wijnmaker bepaalt met de basiswijnen de uiteindelijke blend en bottelt de wijn in een champagnefles. Deze fles is extra stevig vanwege de druk die er opgebouwd gaat worden.

Ontstaan bubbels Champagne

Bij de tweede vergisting op de fles wordt ‘liqueur de tirage’ aan de wijn toegevoegd, een mengsel bestaande uit suiker en gist. Bij elke wijn die wordt gemaakt ontstaat tijdens de gisting koolzuur. Normaal verdwijnt dit vrijgekomen koolzuur door contact met zuurstof. Bij de tweede vergisting op de fles in Champagne, kan het koolzuur niet weg omdat de fles hermetisch is afgesloten. De ‘prise de mousse’ vindt plaats en de bubbels worden gevormd.

Goede Champagnes

Een goede champagne heeft genoeg zuren en aroma’s om in balans te zijn. Indien het een zoete champagne is, mag de suiker de wijn niet uit balans brengen. Balans is dan misschien ook wel het belangrijkste woord wanneer het gaat om goede champagne. En ook om goede wijn wat dat betreft. Wanneer de balans zoek is, valt een wijn uit elkaar. Dat is zonde, daarom is wijnbeurs.nl altijd op zoek naar de beste wijnen en champagnes voor jou.

Lekkere Champagne

Of een champagne lekker is, dat bepaal je zelf. wijnbeurs.nl selecteert op kwaliteit en kijkt of de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Natuurlijk hebben wij ook onze favorieten en kunnen we zeker zeggen of een wijn lekker is, maar het uiteindelijke oordeel wat betreft ‘lekker’, ligt bij jou als klant. Onze smaken en vooral smaakvoorkeuren zijn allemaal anders en daar is niets mis mee. Als we allemaal hetzelfde zouden vinden, zou het ook maar saai zijn.

Beste Champagne

Bij wijnbeurs.nl willen we er natuurlijk alles aan doen om de beste champagne te vinden. De Champagnestreek kent ongelofelijk veel wijnboeren. De streek bestaat niet alleen uit de grote champagnehuizen als Bollinger, Moët en Dom Pérignon. Er zijn ook veel kleine wijnboeren en handelshuizen die met geweldige champagnes komen. De wijze van champagne maken blijft voor elke wijnboer en elk wijnhuis hetzelfde. Die manier, volgens de méthode traditionnelle, is immers vastgelegd in de wet. De grote wijnhuizen hebben vanwege de grote productie ook veel druiven nodig. Vaak worden de druiven die zij zelf tekort komen dan ook ingekocht bij de kleinere wijnboeren.

Champagne bewaren

Champagne kan heel goed bewaard worden. Champagne wordt vooral gedronken wanneer er wat gevierd wordt of tijdens de jaarwisseling, maar het kan altijd natuurlijk. Bestaat de kans dat er tijd zit tussen het moment dat u champagne aanschaft en de fles wordt geopend? Zorg er dan voor dat de fles champagne bewaard wordt in een donkere ruimte. De temperatuur kan het beste tussen de 7 en 12 graden zijn. Champagne bewaren doet u het best door de fles horizontaal neer te leggen.

Champagne openen

Het openen van een fles champagne is een taak op zich. Champagne openen met de bekende knal klinkt en lijkt feestelijk. Helaas gaat hierbij veel koolzuur en champagne verloren. Ook komt het de smaak niet ten goede. Champagne openen op de correcte wijze? Dan dienen de volgende stappen gevolgd te worden. Wees voorbereid en zorg dat de fles champagne een tijdje in de koelkast heeft gelegen. De smaak is door de koeling optimaal. Verwijder de muselet, het ijzeren kooitje dat om de kurk zit, en houd de kurk vast. Pak de fles aan de onderkant vast, houdt deze iets schuin en draai deze een paar keer in het rond. De kurk komt vanzelf omhoog en het ontsnappende koolzuur zorgt voor een lichte zucht. Proost!

Champagne maken

Er zijn meerdere methodes om mousserende wijn te maken. De gekozen methode bepaalt voor een groot deel ook de kwaliteit. Aan de basis ligt altijd koolzuurgas dat ontstaat tijdens het gistingsproces. Niet vreemd dus dat wanneer mensen champagne of mousserende wijnen kopen bij wijnbeurs.nl, dat ze benieuwd zijn naar de methode die gebruikt is.

  • Methode champenoise/methode traditionnelle - Bij deze methode vindt er een tweede gisting (prise de mousse) op fles plaats. Deze methode levert mousserende kwaliteitswijnen op met een fijne mousse die lang aanhoudt. Alleen deze methode mag gebruikt worden bij wijnen die in de Champagnestreek worden gemaakt en als champagne verkocht worden. Als de wijn op een andere manier is gemaakt, mag er geen champagne op het etiket komen, ook al is de wijn in de Champagne gemaakt. Mousserende wijnen als Cava en Crémant worden ook op deze manier gemaakt.
  • Methode Charmat of Methode Cuve Close - Bij de methode cuve close of charmat laat de wijnmaker de wijn gisten. Dit gebeurt in een drukbestendige en hermetisch afgesloten gisttank. Het koolzuur dat ontstaat, lost op in de wijn. Deze methode levert wijnen van een relatief goede kwaliteit op. Veel prosecco’s worden op deze manier gemaakt. Voor Champagne is dit verboden.
  • Methode Gazéifié - Een andere methode is Vin Gazéifié. Bij deze methode wordt een niet mousserende wijn geïnjecteerd met koolzuurgas. Vin Gazéifié levert eenvoudige, goedkope wijnen met grote en kort aanhoudende belletjes. Ook dit is voor Champagne verboden.
filters
Naar boven