De ene Barolo is de ander niet, zelfs niet als ze van hetzelfde huis afkomstig zijn. Met deze kist proeft u het verschil in jaargang en Cru. Elk beoordeeld met 18+ punten en geschikt om direct van te genieten!
De 2017 oogst bracht krachtige wijnen voort, waaronder deze rijke Barolo met 18+/20 punten. Een klassieker vol zoet zwart fruit en cacao die nu al lekker is bij een stuk vlees of om nog jaren te bewaren...
Proefnotitie
Vrij diep rood/bruin/zwart, stevig voor Barolo! Edel en nog gebald bouquet van zoete kersen, gedroogd zwart fruit, truffel en ceder. Breed, krachtig en rijk van smaak vol donkere kersen, cranberry, zoet zwart fruit, cacao en ceder met een mooie frisheid en pikante finale. In het krachtige 2017 gebald van karakter, zal zich met flesrijping nog ontwikkelen. Rijke Sangrato Barolo uit krachtig jaar. 18 maanden gerijpt in eiken vaten 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij pasta met truffel, wild, geroosterd vlees en Parmezaanse kaas. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), op dronk tot 2032.
2017 | Italië, Piemonte
Sangrato 'Bussia' Barolo
Sangrato 'Bussia' staat garant voor een verfijnd glas Barolo met een fraaie lengte, een fijne structuur en zit vol donkere kersen. Nu al relatief soepel en toegankelijk van smaak. 18,5/20 punten!
Proefnotitie
Stevig warm bruinrood/zwart. Rijke geur van zoet zwart fruit, gedroogde specerijen, cacao en de belofte van truffel. Relatief soepel en toegankelijk van smaak, meer feminiene stijl, wikkelt mooi af met zwarte kersen, bessen, framboos en een fijne en zachte structuur. Elegante stijl met fraaie lengte. Verfijnde Barolo ‘Cru’ met veel schakeringen. 24 maanden gerijpt in eiken vaten. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij fazant met eekhoorntjesbrood, lamsrack en oude Parmezaan. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), op dronk tot 2032+.
2015 | Italië, Piemonte
Sangrato Barolo Riserva
Na 24 maanden vatrijping én nog vele maanden op fles is deze Barolo Riserva breed versmolten en rijp van smaak vol kersen, bosvruchten en subtiel getoast eiken. 18,5/20 punten!
Proefnotitie
Gloedvol warm rood/zwart. Aantrekkelijk, complexe geur van rood fruit, bosbes, rozen, gedroogde specerijen, ceder, cacao en aardse tonen. Breed versmolten en lekker vettig van smaak vol rode kersen en zwarte bosvruchten met subtiel getoast eiken, een mooie fraîcheur, punch en lengte. Volrijpe, karaktervolle Barolo Riserva uit topjaar. 24 maanden gerijpt op eiken vaten. 100% Nebbiolo. 14,5% alc. Lekker bij kalfsravioli, pappardelle met schenkel en Italiaanse stoofpot met konijn en olijven. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen), op dronk tot 2032.
De Sangrato Barolo’s worden gemaakt door de familie Sartirano, een onderscheiden topproducent in het hart van Barolo in Piemonte. De Italiaanse rode wijnen zijn gemaakt van 100% Nebbiolo druiven die met de hand werden geplukt van de wijngaarden op de Barolo heuvels. Na een traditionele, langzame vinificatie hebben de wijnen 18 tot 24 maanden lang gelagerd op eikenhouten vaten. Het resultaat is verbluffend.
Barolo
Barolo wijn is wereldwijd een begrip! De 'koning der wijnen' mag gemaakt worden van druiven uit 11 dorpjes binnen de Piemonte regio: Barolo, La Morra, Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba, Monforte d’Alba, Grinzano, Verduno, Novello, Diano d’Alba, Roddi en Cherasco. De 2017 Barolo Sangrato komt van wijngaarden uit de oudste Barolo-dorpen: Barolo zelf, La Morra, Castiglione Falletto, Serralunga d’Alba en Monforte d’Alba.
Sommige wijngaarden genieten de status van Cru, in Barolo aangeduid als Menzioni Geografiche Aggiuntive. Zo ook de 'Bussia' wijngaard. Met 290 hectare erg groot en eigenlijk te groot om van één wijngaard te spreken. Bussia omvat dan ook meerdere percelen. De grootte van deze Cru doet dan ook soms wat wenkbrauwen fronsen. Volgens critici vallen zo ook veel ‘mindere delen’ binnen de grenzen van Bussia. Toch blijft deze historische subzone de bekendste en nog altijd zeer gewaardeerde Cru van de gemeente Monforte d’Alba. De bodem, bestaande uit leem, zand, klei en mergel, is mede verantwoordelijk voor de meest verfijnde en gebalanceerde Barolo’s van Monforte.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
SPOTLIGHT
2017 is een veelbesproken vintage, die wordt omschreven als de heetste en droogste ooit in Italië. Klimaatverandering is een feit, maar daar laten de wijnboeren zich niet door kisten. Ze maken vakkundig gebruik van hun kennis en ervaring die ze de laatste jaren hebben opgedaan, om zo mee te groeien met de veranderingen op klimatologisch gebied.
SPOTLIGHT
Italië ademt wijn. Van het noorden tot het zuiden en van het westen tot het oosten, overal in het land is wijnbouw te vinden. Elk gebied uniek en met eigen specialiteiten. Zo staat het noordelijke Piemonte wereldwijd bekend om zijn Barolo's en Barbera's. Piemonte grenst aan het Alpen gebergte en betekent ook letterlijk 'aan de voet van de berg'
Vergelijkbaar in smaak
Selecteer items om ze aan het mandje toe te voegen of
Van het tophuis Virna Borgogno: een spectaculaire collectie met complexe 'bewaar' Barolo’s die nog zeker 15 jaar meegaan. En met 19+/20 punten de onbetwiste winnaars van de blinde proeverij.
Niet alleen ons proefpanel was onder de indruk van deze klassieke Barolo met zijn krachtige karakter vol zoete kersen, cranberry en zwarte bessen, maar ook James Suckling kende 92/100 punten toe.
Sangrato 'Bussia' staat garant voor een verfijnd glas Barolo met een fraaie lengte, een fijne structuur en zit vol donkere kersen. Nu al relatief soepel en toegankelijk van smaak. 18,5/20 punten!
Rijk, vol en fruitig, maar met een relatief zachte structuur voor een Barolo. Nu al mooi op dronk door het gebruik van de rijpste druiven van het krachtige oogstjaar 2017.
Een indrukwekkende Barolo van één van de beroemdste Cru's: Bussia. Krachtig van smaak vol fruit, eindeloos veel laagjes en tannines van de fijnste soort. Werd met maar liefst 19/20 punten beoordeeld.
'Kwaliteit tegen elke prijs', zo luidt de filosofie van topproducent Fratelli. En dat proeft u: hun Barolo kenmerkt zich door zijn mondvullend brede en krachtige smaak vol kersen, bessen en vanille.
De 2017 oogst bracht krachtige wijnen voort, waaronder deze rijke Barolo met 18+/20 punten. Een klassieker vol zoet zwart fruit en cacao die nu al lekker is bij een stuk vlees of om nog jaren te bewaren...
Barolo, ook wel de 'koning der wijnen' genoemd. En dat proeft u in deze met goud bekroonde Salvatore Barolo: krachtig vol zoet fruit en Italiaanse kruiden. Om nu al van te genieten bij een mooi stuk vlees.
Met zijn krachtige en nu al toegankelijke karakter bomvol zoete en donkere bessen, zilt-zoete tannines en een vleugje truffel ontving deze Barolo met recht de uitstekende score van 19/20 Wijnbeurs punten.
De bekende familie Tinazzi invensteerde in goed gelegen wijngaarden in Puglia en Sicilië om een originele en krachtige dinerwijn te maken vol bosfruit, vanille, chocolade. Met succes: 18+/20 punten!
Een prestigieuze en exclusieve topcuvée gemaakt van de allermooiste Cabernet en Merlot trossen van de beste percelen van Domaine de la Jasse. Een uiterst gelimiteerde wijn, waar slechts 2500 flessen van zijn gemaakt.
Een klassieker uit topjaar 2019 die menig Bordeaux wijnliefhebber zal waarderen: een rijke, sappige en stevige Lalande de Pomerol, gemaakt van 40 jaar oude stokken.
Deze klassieke Lalalande de Pomerol is één van de rijkste wijnen die het château ooit maakte. De volle en romige wijn is nu al mooi op dronk en nog jaren op te leggen.
Uitgeroepen tot ‘Best Rioja Gran Reserva’ door de IWC en dat is niet meer dan terecht door zijn krachtige en satijnzachte smaak vol donker fruit, mokka en ceder.