- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasBarbera
- HerkomstItalië, Piemonte
Zacht fruitig vol zoete kersenbonbons
-
Gegrild vlees
-
Pasta Bolognese
-
Risotto met Truffel
-
Parmezaan
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivenras | Barbera |
Regio | Piemonte |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 14.50 |
Classificatie | DOCG Nizza |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2027 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 08008156000150 |
Art.nr. | 619207 |
awards | |

Nizza Monferrato was oorspronkelijk een subzone van Barbera d'Asti waar fantastische Italiaanse rode wijn van de Barbera druif werd gemaakt. De kwaliteit was zelfs zo goed dat het gebied in 2014 is gepromoveerd naar Nizza DOCG: de hoogste classificatie met dus de strengste regelgeving in Italië. Deze classificatie is in het leven geroepen om de consument duidelijkheid te geven rondom de herkomst, het gebruik van inheemse druiven, vinificatietechnieken en kwaliteit van de Italiaanse wijn. Een belangrijk verschil tussen DOC en DOCG is dat de opbrengst per hectare bij een DOCG lager is, waardoor kwaliteit boven kwantiteit wordt gekozen.
Nizza Monferrato wijn
Binnen de DOCG Nizza is Barbera dus de enige toegestane druif. Deze druif uit Piemonte brengt fruitige Italiaanse rode wijnen voort met een kenmerkende smaak van kersen, bramen, kruidige indrukken en frisse zuren. Nergens levert Barbera zulke mooie resultaten als in het noordelijke Piemonte, zeker als de opbrengst per hectare naar beneden wordt gebracht.

"Velen van u zullen met weemoed terugdenken aan de heerlijke Barbera d’Asti Nizza uit 2009. Die we door zijn rijkdom aan ‘kersenbonbons’ en chocolade de ‘Grand Cru’ van Barbera noemden. Maar met deze nieuwe Nizza kunt u uw hart ophalen. Want deze Italiaanse rodewijn is niet alleen minstens zo lekker, maar ook gepromoveerd naar de hoogste kwaliteitsklasse van Italië. U proeft zelf wel waaróm," aldus het proefpanel.

De Sangrato Barbera Nizza is het beste te combineren met plaatselijke gerechten. Ragù alla bolognese met papardelle is het ultieme gerecht bij deze zachte en volle Barbera wijn. En Piemonte staat in de herfst ook bekend om zijn truffels, dus zeker een ingrediënt om in uw gerecht te verwerken. Meer heerlijke wijn & spijs inspiratie ontdekken?