2017 | Italië, Piëmonte

Sangrato Barbera d'Alba

Uit de heuvels van Piëmonte: een volrijpe rode wijn vol zwarte kersen, kracht, structuur en subtiel getoast eikenhout, precies waar een goede Barbera d'Alba wijn om bekend staat. 

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Barbera
  • herkomst
    Italië, Piëmonte
9,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met zoetig zacht kersenfruit

Stevig rood/zwart/purper. Verleidelijk en zwoel van geur met rode en zwarte kersen, mokka, vanille en Italiaanse kruiden. Sappig en mondvullend breed van smaak met zoetig zacht kersenfruit, subtiel getoast eiken (mokka en cacao), een vleugje leer en een uitstekende frisheid. Volrijpe, rijk gefruite Barbera d’Alba om op te bijten. 100% Barbera. 13,5% alc. Lekker bij spaghetti met gehaktballetjes, langzaam gegaarde lamsschouder en gehaktbrood. Nu van genieten tot 2025.
  • Rundvleesgehakt
  • Lamsbout
  • Pasta Bolognese
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortBarbera
RegioPiëmonte
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2017
Alcoholgehalte14.50
ClassificatieDOC Barbera d’Alba
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer08008156131960
Art.nr.615757
Reviews
Sangrato-Barbera-d'Alba
"Volrijpe rijk gefruite Barbera d’Alba om op te bijten"

Naast de Barolo's genieten ook de wijnen van de Barbera, de meest aangeplante duivenvariëteit in Piëmonte, veel aanzien. Vooral de Barbera d'Asti en de Barbera d'Alba staan hoog aangeschreven. Voor het maken van deze vlezige en fruitige wijnen is strenge regelgeving ingevoerd. De kwaliteit van de wijnen heeft in 1970 geleid tot het instellen van de beschermde herkomstbenamingen Barbera d'Alba DOC en Barbera d'Asti DOC die later nog promoveerde naar DOCG. 

Barbera d'Alba wijn

Lange tijd misten de wijnen van de Barbera aanzien in de wijnwereld. De kwaliteit was veelal ondermaats. De hoge zuurgraad in combinatie met hoge opbrengsten leidde tot onevenwichtige wijnen met gebrek aan smaakextractie. De ommekeer kwam in de jaren '80 toen de potentie om van de Barbera kwaliteitswijn te maken, werd onderkend door wijnmakers in Asti en Alba. Opbrengstreductie door het toepassen van 'groene oogst', de introductie van moderne vinificatietechnieken en de rijping op houten fust dragen bij aan geweldige rode wijn met een groots bewaarpotentieel. En ook de aanwezigheid van relatief veel zand in de toplaag van de wijngaarden maakt dat het terroir bij uitstek geschikt is voor Barbera.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven