2022 | Italië | Sicilië

Rupenera Appassimento Grillo

  • Rupenera Appassimento Grillo
  • Rupenera Appassimento Grillo
Opslaan

Een spectaculaire nieuwe ontdekking: een witte Appassimento van de koningsdruif van Sicilië. Rijk van smaak met rijp fruit, een volle body en enorme lengte. 95/99 punten!

Bekijk de proefnotitie(s)
  • Smaakprofiel
    Intens, rijk & complex
  • Druivenras
    Grillo
  • Herkomst
    Italië, Sicilië
11,99
71,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Wordt binnenkort verwacht. U kunt alvast bestellen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews

Het witte goud van Sicilië

Intens goudgeel. Zeer aantrekkelijk bouquet van zoet fruit, peer, honing en acaciabloesem. Rijk geconcentreerd en weelderig van smaak met een uitstekende onderliggende frisheid. Heel gelaagd vol knapperige besjes, grapefruit en kweepeer met impressie van honing zonder te zoet te zijn. Enorme punch en lang nazinderende finale. Spectaculaire witte Appassimento van de koningsdruif van Sicilië. 100% Grillo. Het witte goud van Sicilië (2 à 3 weken aan de stok gedroogd). Geweldig alternatief voor Chardonnay. 13,5% alc. Lekker bij gamba’s met knoflook, boerenkip van het spit, gegrilde zwaardvis, vitello tonnato en pompoenrisotto. Nu heerlijk tot 2027.
  • Https& Vitello tonnato
  • Https& Kip
  • Https& Gamba
  • Https& Pompoen
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivenrasGrillo
RegioSicilië
SmaakprofielIntens, rijk & complex
Jaargang2022
Alcoholgehalte13,5 %
ClassificatieDOC Sicilia
Serveertemperatuur11-13 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2027
AllergenenSulfieten
Flesinhoud (in L)0.75
AfsluitingKurk
EAN-nummer8000254005631
ArtikelnummerE104741
Awards
  • Rupenera Appassimento Grillo
  • Rupenera Appassimento Grillo
Rupenera Appassimento Grillo
"Spectaculaire witte Appassimento van de koningsdruif van Sicilië"

Nog lang niet alle wijnliefhebbers hebben van de Grillo druif gehoord. En dat is niet zo verwonderlijk: lange tijd stond deze inheemse druif van Sicilië in dienst van de versterkte Marsala wijn. Maar gelukkig wordt de druif inmiddels om zijn eigen kwaliteiten geroemd en worden er nu vooral frisse wijnen van gemaakt. Grillo heeft geen moeite met het hete Siciliaanse klimaat en wordt daarom veelvuldig aangeplant door de lokale wijnboeren.

Witte Appassimento

Het laten indrogen van druiven aan de stok, de zogeheten Appassimento techniek, gebeurt vooral met blauwe druiven. Hierdoor neemt het concentraat aan aroma's enorm toe. Uit het zuidwesten van Sicilië komt nu echter deze spectaculaire nieuwe ontdekking: een witte Appassimento. Ideaal als je liefhebber bent van Chardonnay, maar toch eens wat anders wilt proberen.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD

Wijnverhalen

Cantine Settesoli Cantine Settesoli
VAN HET WIJNHUIS
Wijnmaker Mimmo de Gregorio laat zijn druiven twee tot drie weken aan de wijnstok drogen, waar de wijn z’n bijzonder intense karakter aan dankt. Omdat de druiven vlak aan de kust groeien bij Menfi, worden ze gekoeld door de zeewind en behouden ze hun frisheid. Waardoor deze witte Appassimento tegelijk heel rijk is en toch niet zoet overkomt. 

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?