Voor de Rossetti werden de beste druiven van Puglia gelagerd op eiken vaten. Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze zwoele en rijk gefruite Primitivo.
- SmaakprofielStevig, zacht & romig
- DruivensoortPrimitivo
- herkomstItalië, Puglia
Zwoele romige Primitivo vol met bosvruchten
-
Gegrild vlees
-
Pasta Bolognese
Wijnsoort | Rode Wijn |
---|---|
Land | Italië |
Druivensoort | Primitivo |
Regio | Puglia |
Smaakprofiel | Stevig, zacht & romig |
Jaargang | 2017 |
Alcoholgehalte | 13.50 |
Classificatie | IGT Puglia |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Serveertip | Pizza |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2024 |
Allergenen | Bevat sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8005286017775 |
Art.nr. | 612967 |

De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees of bij de barbecue.
Wijn uit Puglia
Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.
De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in "magere wijnjaren" aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.
In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

Over smaak valt niet te twisten, maar over kwaliteit des te meer. Daarom wordt uw wijn altijd blind geselecteerd door ons ervaren proefpanel. Leer onze wijnexperts kennen!

Een wijn kan spectaculair tot zijn recht komen naast een mooi gerecht. Maar welke wijn past nu bij welk gerecht? Maak vanaf nu altijd de perfecte combinatie!