2017 | Italië, Puglia

Rossetti Primitivo

Voor de Rossetti werden de beste druiven van Puglia gelagerd op eiken vaten. Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze zwoele en rijk gefruite Primitivo.

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Primitivo
  • herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 8,99 Speciale prijs 6,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 15:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Zwoele romige Primitivo vol met bosvruchten

Warm kersenrood met diepe kern. Verleidelijk zwoel van geur vol rode en zwarte bosvruchten, specerijen en olijf. Mondvullend breed en fruitrijk van smaak met zwoel rood fruit, zwarte kersen en zondoorstoofde specerijen. Mooi romig en met de juiste spanning en een vleugje geroosterd eikenhout. Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar! Zwoele, rijk gefruite Primitivo van de geconcentreerde oogst 2017. 3 maanden gerijpt in eiken. 100% Primitivo, 13,5% alc. Heerlijk bij gegrild vlees en pasta’s. Nu van genieten tot 2024.
  • Gegrild vlees
  • Pasta Bolognese
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortPrimitivo
RegioPuglia
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Jaargang2017
Alcoholgehalte13.50
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
ServeertipPizza
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8005286017775
Art.nr.612967
Reviews
Rossetti-Primitivo
"Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar"

De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees of bij de barbecue.

Wijn uit Puglia

Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.

De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in "magere wijnjaren" aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.

In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven