2017 | Italië

    Rossetti Primitivo

    Waardering:
    76% of 100

    Voor de Rossetti werden de beste druiven van Puglia gelagerd op eiken vaten. Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze zwoele en rijk gefruite Primitivo.

    • Smaakprofiel
      Stevig, zacht & romig
    • Druivensoort
      Primitivo
    • herkomst
      Italië
    Normale prijs 8,99 Speciale prijs 6,29
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
    flessen
    Bewaar
    • Altijd blindgeproefd
    • 100% proefgarantie
    • Word lid en bespaar
      Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
    Proefnotitie
    Specificaties
    Reviews 5
    Proefnotitie

    Zwoele romige Primitivo vol met bosvruchten

    "Warm kersenrood met diepe kern. Verleidelijk zwoel van geur vol rode en zwarte bosvruchten, specerijen en olijf. Mondvullend breed en fruitrijk van smaak met zwoel rood fruit, zwarte kersen en zondoorstoofde specerijen. Mooi romig en met de juiste spanning en een vleugje geroosterd eikenhout. Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar! Zwoele, rijk gefruite Primitivo van de geconcentreerde oogst 2017. 3 maanden gerijpt in eiken. 100% Primitivo, 13,5% alc. Heerlijk bij gegrild vlees en pasta’s. Nu van genieten tot 2024."
    Specificaties
    Zuurtegraad5,8
    Alcoholgehalte13.50 %
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    Serveertemperatuur16-18 °C
    ServeertipPizza
    Restsuikergehalte7,5
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2024
    EAN-nummer8005286026111
    Art.nr.612967
    WijnsoortRode Wijn
    SmaakprofielStevig, zacht & romig
    DruivensoortPrimitivo
    LandItalië
    Jaargang2017
    ClassificatieIGT Puglia
    awards
      Reviews 5
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      "Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar"

      De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees of bij de barbecue.

      Wijn uit Puglia

      Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.

      De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in "magere wijnjaren" aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.

      In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

      SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
      Wijnverhalen
      Naar boven