Frankrijk
- "Beter dan menig hoge Cru Classé de Provence"2018 | FrankrijkNuméro 20 'Fragrance' Rosé Aix en Provence(9)
18/20 punten en beter dan menig hoge Cru Classé de Provence. Deze prachtige rosé is subtiel, sappig ...
- smaakprofielBleek, strak & mineralig
- druivensoortCabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache
11,99Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis - "Volsappige, rijk gefruite La Pauline rosé"2017 | Frankrijk | Pays d'OcLa Pauline 'Plaisir' Rosé(3)
Een fruitige rosé uit het zonnige zuiden van Frankrijk. Sappig van smaak met bosvruchten, knapperige ...
- smaakprofielKleurrijk, mild & fruitig
- druivensoortGrenache, Syrah
7,49Niet op voorraad
Franse rosé wijn
Rosé wijn is een populaire zomerwijn met een heerlijk frisse en fruitige smaak. Daarnaast bestaat er ook een volle ronde variant. Rosé wordt gemaakt van blauwe druiven zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah. Omdat het sap minder lang contact heeft met de schillen, heeft deze een lichtere kleur. Vooral de rosé wijnen uit Frankrijk zijn erg geliefd. Zo komt er mooie Franse rosé wijn uit de Rhône, Anjou en Pays D’oc. De absolute top van rosé wijnen komt uit de Provence, uit de appelation AOP Coteaux d’Aix en Provence.
Rosé wijn uit Coteaux d’Aix en Provence
Coteaux d'Aix en Provence is één van de meest prestigieuze rosé gebieden. De appellation is met ongeveer 4.000 hectare de tweede grootste van de Provence. In deze naar de stad Coteaux d'Aix en Provence genoemde appellation is de helft van de geproduceerde wijn rosé. De rosés uit deze regio kenmerken zich door een typisch bleek roze kleur en zijn gemaakt van een mix van Mourvedre, Grenache, Syrah, Cinsaut, Counoise, Carignan en Cabernet Sauvignon. De wijngaarden liggen op ongeveer 30 kilometer afstand van de zee en genieten ongeveer van 3.000 zonuren per jaar. De lange en droge zomer zorgt in de meeste oogstjaren voor een ideale oogst. De Franse rosé wijnen zijn naast heerlijke dorstlessers tijdens een borrel ook goede begeleiders van gegrilde vissoorten, tapenade, salade niçoise, bouillabaisse, vleesschotels en schaaldieren.