2018 | Italië, Puglia

Rosatti Primitivo

Waardering:
74% of 100

Een nieuwe naam, maar in dezelfde vertrouwde zwoele stijl. Alleen de beste vaten (Prima Botte) werden geselecteerd voor deze rijk gefruite en romige Primitivo met zwarte kersen en Italiaanse specerijen. 

  • Smaakprofiel
    Stevig, zacht & romig
  • Druivensoort
    Primitivo
  • herkomst
    Italië, Puglia
Normale prijs 8,99 Speciale prijs 6,49
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Word lid en bespaar
    Word lid en bespaar €0,50 per fles. Premium leden profiteren van altijd gratis verzending.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews 7
Proefnotitie

Heerlijk bij gegrild vlees en Italiaanse gerechten

Warm kersenrood/zwart met diepe kern. Verleidelijk zwoel van geur vol rode en zwarte kersen, specerijen en olijf. Mondvullend breed en fruitrijk van smaak met zwoel rood fruit, zwarte kersen en Italiaanse specerijen. Mooi romig en sappig met body en frisheid. Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar! Zwoele, rijk gefruite wijn van de rijke oogst 2018. 100% Primitivo, 13% alc. Heerlijk bij gegrild vlees en pasta’s. Nu van genieten tot 2025.
  • Pasta Arrabiata
  • Pasta Bolognese
  • Lasagne met tomatensaus
Specificaties
ProductnaamRosatti Primitivo
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortPrimitivo
RegioPuglia
SmaakprofielStevig, zacht & romig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2018
ClassificatieIGT Puglia
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2024
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingPlastic cork
EAN-nummer8005286027262
Art.nr.612968
Reviews 7
Rosatti-Primitivo
"Met overtuiging de beste Primitivo van het jaar"

De blauwe druif Primitivo is identiek gelijk aan de Amerikaanse Zinfandel en Tribidrag in Kroatië. In Italië staat deze druif vooral in Puglia aangeplant, waar de rode wijn wat lichter van stijl is: de smaak is fijn en zacht, ronde tannines, gecombineerd met een lichte kruidigheid, maar wel zeer fruitrijk met impressies van bramen, aardbeien en jamachtig fruit. Dankzij de tannines zijn het Italiaanse wijnen die lang bewaard kunnen worden. Heerlijk in combinatie met harde kazen, pasta's, gegrild rood vlees of bij de barbecue.

Wijn uit Puglia

Puglia, gelegen in de hak van de laars van Italië, wordt de laatste jaren als de rijzende ster van de Italiaanse wijngebieden gezien. De wijnen die er vandaan komen zijn dan ook kwalitatief en smaakrijk.

De wijnbouw in Puglia, oftewel de ‘kelder van Italië’, bestaat al sinds 300 jaar voor Christus. De Romeinen bouwden het uit en zetten de export op. Lange tijd echter konden de Italianen niet profiteren van hun wijnbouwkennis: door de armoede in het zuiden van Italië trokken veel mensen naar het noorden waar veel meer welvaart was. In het zuiden hadden de mensen niet de mogelijkheid om zelf de druiven te verwerken tot wijn. De druiven werden verkocht aan Frankrijk, Duitsland en aan Noord-Italië om de wijn in die landen in "magere wijnjaren" aan te sterken. Door het warme klimaat hadden de Puglia druiven een hoog suikergehalte, resulterend in een hoger alcoholpercentage.

In de laatste tien jaar zijn enkele wijnbouwers uit Puglia aan de slag gegaan om de volledige vinificatie zelf uit te voeren, inclusief het bottelen. Hoewel de nadruk eerst nog vooral lag op mengwijn, is die steeds meer op wijnen van autochtone druivensoorten gaan liggen. Inmiddels is het aantal hectare wijnbouw in Puglia ruim boven de 125.000. Het gebied heeft naar zeggen inmiddels de dichtste concentratie aan wijnstokken ter wereld en verreweg de grootste wijnproductie van alle Italiaanse regio’s.

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven