Italië, Veneto

Romio Prosecco Spumante

Zacht en romig met aroma's van peer, perzik en een zacht bruissende mousse. Zó hoort een goede Prosecco Spumante te smaken. Combineer met Italiaanse lekkernijen, zoals antipasti of pecorino.

  • Smaakprofiel
    Vol, zacht & breed
  • Druivensoort
    Glera
  • herkomst
    Italië, Veneto
9,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Bewaar
  • Altijd blindgeproefd
  • 100% proefgarantie
  • Bespaar met Wijnbeurs Plus
    Word Wijnbeurs Plus klant en profiteer van altijd gratis verzending vanaf 6 flessen.
Proefnotitie
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Met een milddroge finale

Blinkend witgeel/groen. Aantrekkelijk van geur met peer, appel en witte bloesem. Breed en romig van smaak met rijp wit boomgaardfruit, peer, perzik, zacht bruisende mousse en een milddroge finale. Zacht bruisende, romige Prosecco Spumante. 100% Glera. 11% alc. Lekker als aperitief, bij quiche en dim sum. Nu van genieten tot 2021.
  • Quiche
  • Pecorino
  • Rauwe ham
  • Chinese gerechten
Specificaties
WijnsoortSchuimwijn
LandItalië
DruivensoortGlera
RegioVeneto
SmaakprofielVol, zacht & breed
Alcoholgehalte11.00
ClassificatieDOC Prosecco
Serveertemperatuur6-8 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8008530499365
Art.nr.61653
Reviews
Romio-Prosecco-Spumante
"Romige Prosecco Spumante vol wit fruit"

Prosecco is wereldwijd één van de bekendste mousserende wijnen en is de perfecte metgezel tijdens een feestelijke gelegenheid: heerlijk als aperitief, maar ook bij een voorgerecht of amuse. De naam Prosecco verwijst naar de Prosecco druif die tegenwoordig bekend staat als Glera. Prosecco wordt in Veneto in het noordoosten van Italië geproduceerd, om precies te zijn in de heuvelachtige gebieden in Valdobbiadene rond Treviso en Colli Asolani.

Prosecco wijn

Wijnmakers kiezen bij Prosecco doorgaans voor de tankmethode. Anders dan bij de traditionele methode, wordt de wijn overgeheveld naar een tank in plaats van de fles. Er wordt suiker en gist toegevoegd om de vergisting te starten. De koolzuren kunnen door de afsluiting niet ontsnappen en lossen daarom op in de wijn. Na de tweede gisting wordt de mousserende wijn onder druk gefilterd en gebotteld en het zijn dus de koolzuren die voor de bubbels in mousserende wijn zorgen.

Een Prosecco is te herkennen aan zijn fruitige, frisse en iets bloemige smaak. Een Prosecco is in principe droog van smaak, maar kan wel een zoet vleugje bevatten. Waar een Prosecco Spumante sterk bruist, bevat een Prosecco Frizzante juist een lichte sparkeling. 

SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen
Naar boven