Robert Parker

Merge shopping cart?

You already have items in the shopping cart of your account, would you like to merge them with the items you just added to your shopping cart?

Robert Parker is een zeer invloedrijke Amerikaanse wijncriticus. Hij is begonnen met het geven van cijfers aan wijn. Zijn scores hebben een duidelijk effect op de individuele wijnprijzen. Verzamelaars en investeerder nemen de zogenaamde ‘Parker punten’ vaak als één van de criteria bij het kopen van een wijn.

Het verhaal achter Robert Parker
Robert Parker is geboren en getogen in een landbouw-omgeving dichtbij Baltimore. Hij werkte als advocaat. Op zijn 20ste ontdekte hij tijdens een vakantie in Frankrijk de wijn. Parker was gefrustreerd door het gebrek aan betrouwbare wijncritici en dacht er daarom aan om zijn eigen consumentengids te maken. Zijn eerste twee maandelijkse nieuwsbrief verscheen in 1978 en was genaamd ‘Wijn Advocaat’. In 1984 nam hij een volgende stap, hij zei zijn baan als advocaat op om zich volledig te kunnen richten op wijn. In 1985 publiceerde hij zijn eerste boek: ‘Bordeaux’. In 1998 werd de Franse vertaling van het boek gelanceerd. De ‘Wijn Advocaat’ had op dat moment 45.000 abonnees! Robert Parker proeft soms 100 wijnen op een dag.

De scores
96 - 100 punten: een uitzonderlijke wijn
90 - 95 punten: een uitstekende wijn
80 - 89 punten: bovengemiddeld tot zeer goede wijn
70 - 79 punten: gemiddelde wijn zonder bijzondere kenmerken
60 - 69 punten: beneden gemiddeld, wijn met merkbare fouten
50 - 59 punten: een onacceptabele wijn

De Wijnbeurs heeft exclusief voor u de mooiste wijnen met Parker punten geselecteerd. 

Naar boven