Revenant 'Wild Ferment' Syrah
Een dijk van een wijn uit de beroemde Coastal Region: rijk, vol en zacht van smaak met donker fruit, een vleugje kruiden en gemaakt met minimale menselijke tussenkomst.
Bekijk de proefnotitie(s)- SmaakprofielComplex, krachtig & vol
- DruivenrasSyrah
- HerkomstZuid-Afrika, Westkaap
Met de hand geplukt
-
Karbonade
-
Lamsbout
-
Hert
-
Paprika
Wijnsoort | Rode Wijn, Veganistische wijn |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Druivenras | Syrah |
Regio | Westkaap |
Smaakprofiel | Complex, krachtig & vol |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14,5 % |
Houtrijping | 6 maanden |
Classificatie | WO Coastal Region |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Flesinhoud (in L) | 0.75 |
Afsluiting | Schroefdop |
EAN-nummer | 6009650000389 |
Artikelnummer | E100636 |

Om de klasse van deze Revenant Wild Ferment Syrah WO uit de Coastal Region van Zuid-Afrika aan te tonen, gaan we even terug in de tijd. Naar 1659 om precies te zijn, toen er onder aanvoering van Jan van Riebeeck voor het eerst wijn is gemaakt van druiven afkomstig van de stokken die Jan Riebeeck een paar jaar eerder in de Westkaap plantte. Enthousiasme was er volop, aan kennis ontbrak het de koopman in dienst van de VOC. Riebeecks opvolger, de botanicus en groot wijnliefhebber Simon van de Stel, maakte dat goed. Bovendien brachten Franse Hugenoten hun wijnkennis mee naar de Kaap. Aangemoedigd door Van de Stel, werden volop wijngaarden aangeplant. Ook omdat de wijn een welkome aanvulling was op het slecht houdbare drinkwater aan boord van de schepen die de Zuid-Afrikaanse haven verlieten.
Zuid-Afrikaanse wijn
De Kaapwijnen floreerden, tot aan het eind van de negentiende eeuw de druifluis alle wijnstokken verwoestte. Wijnmakers krabbelden weer op, zij het iets te fanatiek. Er was meer oog voor kwantiteit dan kwaliteit. Met de oprichting van de Ko-operatieve Wijnbouwers Vereniging werd die overproductie een halt toegeroepen en kreeg men weer oog voor kwaliteit. Er was weer meer internationale aandacht voor wijnen uit Zuid-Afrika en nadat er eind vorige eeuw een einde kwam aan de apartheid, was de weg vrij om te investeren in de wijnbouw. Of, zoals de wijnmakers van False Bay Vineyards zeggen: de feniks was uit de as herrezen.
False Bay Vineyards
Dat zag ook Paul Boutinot, de latere oprichter van Waterkloof, toen hij in 1994 in Westkaap zocht naar vergeten wijngaarden. Schatten die verloren dreigden te gaan, maar die onder zijn toeziend oog nieuw leven werden ingeblazen. Die vond hij in de omgeving van Kaapstad: unieke wijngaarden die uitkijken op de meest iconische baai van Zuid-Afrika: False Bay. Door een verscheidenheid aan bodems en microklimaten, biedt de zogenaamde Coastal Region alles wat een wijn ten goede komt. Interventie door wijnmaakster Nadia Langenegger is dan ook amper nodig. En dat is ook een kunst! Want alleen door de wijngaarden én de kelder in optimale staat te brengen, is het mogelijk om een pure, eerlijke en heerlijke wijn van dit kaliber te creëren.
SPECIAAL VOOR U GESELECTEERD
Wijnverhalen

