Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele wijnen in uw winkelwagen van uw vorige bezoek. Wilt u deze wijnen toevoegen aan uw huidige bestelling?

Recept wild gehaktbrood met gegrilde groenten

Is het buiten koud en onstuimig? Wat ons betreft het ideale moment om een nieuw recept uit te proberen. Heeft u al eens gedacht aan wild gehaktbrood met gegrilde groenten? Een typisch en heerlijk herfstgerecht! 

Ingrediënten - 4 personen

Kooktijd: 90 minuten

Voor het gehaktbrood:

  • 500 gr rundergehakt
  • 400 gr fazantfilet in kleine blokjes gesneden van ca. 1 cm
  • 2 eieren
  • 40 gr paneermeel
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 4 el HP saus
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Peper/zout uit de molen
  • 200 gr plakken ontbijtspek
  • Bakspray
  • 1 cakebakblik 30 cm.

Voor de gegrilde groenten:

  • 2 el olijfolie
  • Peper/zout uit de molen
  • 400 gr regenboogwortels: gewassen, geschild en in de lengte in repen gesneden  
  • 400 gr pastinaak: gewassen, geschild en in de lengte in repen gesneden
Recept wild gehaktbrood met gegrilde groentenRecept wild gehaktbrood met gegrilde groenten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden: boven- en onderwarmte.

Doe het gehakt samen met de blokjes fazant in een mengkom. Voeg ook de eieren, paneermeel, gesnipperde ui, HP saus, chili, tijm, oregano bij het gehakt, meng goed door elkaar en breng nog royaal op smaak met peper en zout.

Spray het cakebakblik in met bakspray en bekleed het bakblik met de plakken spek. Zorg ervoor dat er wat spek over de randen blijft hangen.

Vul het bakblik met het kalkoen/gehaktmengsel, klap het spek terug over het midden en bak het gehaktbrood voor 45 minuten in de oven.

Houd tijdens het bakken het gehaktbrood in de gaten. Wordt het te snel bruin? Dek het dan af met een stuk aluminiumfolie.

Haal het gehaktbrood na baktijd uit de oven en laat 15 tot 20 minuten rusten op een rooster.

Verhoog de oven naar 200 graden, leg de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, vermeng met olijfolie en bestrooi met peper en zout.

Rooster de groenten voor 30 tot 40 minuten en serveer ze bij het gehaktbrood.

Heerlijk met een groene salade met een zoetzure dressing.

  1. Goedendag wijnliefhebber
    Tip bij dit gerecht
    "Rijke Chardonnay in stijl van Pouilly-Fuissé"
    • Smaakprofiel
      Intens, rijk & complex
    • Druivensoort
      Chardonnay
    • Herkomst
      Frankrijk, Pays d'Oc
    9,99
    flessen
    Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
Naar boven