Recept vlees stoofschotel
RECEPT
Vlees stoofschotel
Heerlijk recept om samen van te genieten met een goed glas wijn.

Ingrediënten - 2 personen

  • 500 g rundvlees (sukade) in blokjes gesneden
  • 1 el bloem
  • 1 grote winterwortel schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 1 grote ui in stukken gesneden
  • ½ rode chilipeper zonder de zaadjes fijngehakt
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 kaneelstok
  • zout
  • 25 g pure chocolade min. 70% cacao
  • 1 el olijfolie
Recept wildstoofRecept wildstoof

Bereiding

  • Verwarm een braadpan met de olijfolie, bestrooi het vlees licht met wat zout en de bloem.
    Braad het vlees totdat het rondom bruin is.
  • Voeg de gesneden groenten toe plus de komijn-, koriander- en paprikapoeder en bak dit voor 1 á 2 minuut mee in de pan op laag vuur, goed roeren.
  • Voeg de wijn toe laat het even meekoken, giet de bouillon en de tomatenblokjes erbij, en voeg tot slot, laurierblad, kaneelstok en tijm toe aan de stoof.
  • Doe de deksel op de pan, zet het vuur op de laagste stand en laat minimaal voor 2 uur gaar stoven.
  • Blijf tussendoor een beetje roeren, als het vlees gaar is laat het dan licht afkoelen en roer dan voorzichtig de chocolade erdoor.

“Een Spaanse rode wijn is zwoel en kruidig van smaak en heeft een prachtig geconcentreerde smaak. Het rijke karakter van het stoofvlees, de kruiden en het vleugje chocola maakt het geheel een geweldige combinatie.”


Meer wijn & spijs inspiratie?

KerstKerst
Ontdek

De lekkerste Spaanse rode wijnen

Naar boven